3o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά στο Δημοτικό Θέατρο

dp 7028

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην τελετή λήξης

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στην τελετή λήξης του 3ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.
Το 3ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά διοργανώθηκε από την ομάδα NAIL. hit n run υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και την υποστήριξη της UNESCO Πειραιά και Νήσων, από τις 16 έως και τις 20 Μαΐου.
Ο κ. Μώραλης απένειμε το βραβείο κοινού στην ταινία Coordinates, του Μάκη Τσούφη, το οποίο παρέλαβαν οι δύο μικροί ηθοποιοί που συμμετείχαν στην ταινία, Σεβαστή Βασιλειάδου και Νικόλας Χονδρονικόλας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την προσπάθεια που κάνουν εδώ και τρία χρόνια και τόνισε ότι ο Δήμος στηρίζει τα νέα παιδιά που υποβάλλουν προτάσεις και τις υλοποιούν.
Ο κ. Μώραλης τόνισε ότι το φεστιβάλ έχει δυνατότητα να γίνει θεσμός για την πόλη μας, προσθέτοντας: «Είναι χαρά μας να δίνουμε χώρο, ώστε να παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους οι νέοι άνθρωποι. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και ταινιών μικρού μήκους είναι σημαντικό και θα συνεχίσουμε να το στηρίζουμε».
Επεσήμανε, επιπλέον, ότι ο Πειραιάς είναι μια πόλη που έχει πολύ μεγάλο πολιτιστικό απόθεμα σε πολλούς τομείς.
Αναφερόμενος στο Δημοτικό Θέατρο ο κ. Μώραλης, τόνισε ότι είναι ένα από τα πιο όμορφα και επιβλητικά θέατρα της χώρας μας, επισημαίνοντας ότι η Δημοτική Αρχή έχει επιτύχει να είναι ένα θέατρο ανοικτό στην κοινωνία. Όπως ανέφερε, στο θέατρο, πέρα από παραστάσεις υψηλού επιπέδου, πραγματοποιούνται εκθέσεις, συναυλίες, καθώς και άλλες δράσεις στις γειτονιές του Πειραιά, αλλά και εκτός των ορίων της πόλης μας.

Ο διοργανωτής του 3ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά κ. Αντώνης Morgan Κωνσταντουδάκης, σε δήλωσή του τόνισε ότι είναι η τρίτη φορά που οργανώνεται το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά για μικρού μήκους ταινίες και αποτελεί μία πρωτοβουλία της ομάδας NAIL.hit n run, με τη συμβολή και τη βοήθεια του Δήμου Πειραιά, ο οποίος παραχωρεί τους χώρους και την UNESCO Πειραιά και Νήσων, που παραχωρεί τον εξοπλισμό.
Επίσης, σημείωσε ότι αυτή η διοργάνωση δίνει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες κινηματογραφιστές, να παρουσιάσουν τις δουλειές τους και μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία, να βραβευτούν, να πάρουν κάποια χαρά αλλά και μέσω της προβολής να επικοινωνήσουν με το κοινό.
Τέλος, ευχαρίστησε την Βανέσα Αδαμοπούλου που τραγούδησε στην τελετή λήξης του φεστιβάλ.

Για το 3ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά

Στο 3ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά επιλέγησαν 18 από τις 70 ταινίες που έλαβαν μέρος και προβλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.
Οι ταινίες μικρού μήκους που συμμετείχαν στο καθιερωμένο διαγωνιστικό κομμάτι, αξιολογήθηκαν από κριτική επιτροπή και συγκεκριμένα από τους καλλιτέχνες:
Γιώργο Ζώη (Σκηνοθέτης), Έκτορα Λυγίζο (Σκηνοθέτης), Δάφνη Schmon (Σκηνοθέτης /Παραγωγός), Ιωάννη Παπαζήση (Ηθοποιός), Μαρία Ραπτάκη (DoP /Σκηνοθέτης), Αντώνη Morgan Κωνσταντουδάκη (Σκηνοθέτης /Καλλιτεχνική Διεύθυνση Φεστιβάλ).
Οι ταινίες διεκδίκησαν τις εξής βραβεύσεις:
1. Καλύτερες Ταινίες Μικρού Μήκους (Α’, Β’ και Γ’ Θέση)
2. Καλύτερη Ανδρική Ερμηνεία
3. Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία
4. Καλύτερη Διεύθυνση Φωτογραφίας
5. Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής
6. Βραβείο Κοινού

Στην τελετή λήξης του 3ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά, τραγούδησε η Βανέσα Αδαμοπούλου.

 

eep logo