Απεργούν οι οδοκαθαριστές στον Πειραιά

kadoi skoupidia

Για ένα γραφειοκρατικό λάθος

Να πνίξουν τον Πειραιά στο σκουπίδι απειλούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στον Δήμο Πειραιά κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Για το διάστημα αυτό κήρυξαν απεργία με αφορμή ένα γραφειοκρατικό λάθος που δεν προβλέπει την αμοιβή υπερεργασίας τους. Ακριβώς γι΄ αυτό το λάθος, το οποίο ο ίδιος ο δήμαρχος χαρακτήρισε «μεμονωμένο» και ζήτησε να κινηθούν οι απαραίτητες πειθαρχικές διαδικασίες, ο Γιάννης Μώραλης πραγματοποιεί την Παρασκευή το πρωί έκτακτη Συνέντευξη Τύπου.
Εν τω μεταξύ, όπως πληροφορείται το Portnet, ο Γιάννης Μώραλης δέχεται εισηγήσεις να υιοθετήσει πιο σκληρή γραμμή και να αναθέσει τουλάχιστον για το προσεχές τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σε ιδιωτική εταιρεία την αποκομιδή απορριμμάτων στον Πειραιά.
Υπενθυμίζεται πως την τελευταία μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην καθαριότητα, ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου ανέθεσε «παρανόμως» σε ιδιώτες την καθαριότητα του δήμου του, ενώ ερωτηθείς τότε από δημοσιογράφους ο Γιάννης Μώραλης είχε πει ότι δεν θα επέτρεπε άλλη φορά να αντιμετωπίσει τέτοια κατάσταση ο Δήμος Πειραιά.

Η δήλωση του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη έχει ως εξής:

«Με λύπη πληροφορήθηκα την απόφαση των εργαζομένων να απέχουν της υπερεργασίας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, γεγονός που θα επιβαρύνει την πόλη και κυρίως τον τομέα της καθαριότητας.

Η απόφαση αυτή είναι παντελώς αδικαιολόγητη, καθώς χθες σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία όλων - των Προέδρων των Σωματείων και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων - στο γραφείο μου, έγινε σαφές ότι υπήρξε μεμονωμένο λάθος από την αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Καθαριότητας, σχετικά με τη διαδικασία που αφορά στην υπερωριακή αμοιβή των εργαζομένων που απασχολούνται με συμβάσεις 2 μηνών, για το οποίο ζήτησα να κινηθούν οι απαραίτητες πειθαρχικές διαδικασίες.
Έγινε δε ξεκάθαρο, ότι δεν υπήρξε ποτέ μέχρι σήμερα και ούτε θα υπάρξει στο μέλλον ζήτημα με την αμοιβή των εργαζομένων, τόσο των μονίμων, όσο και των συμβασιούχων για την υπερωριακή εργασία.

Ως εκ τούτου, είναι ακατανόητο το γεγονός η πόλη να αντιμετωπίσει προβλήματα εξαιτίας της μη αποκομιδής των απορριμμάτων, ειδικά μέσα στο καλοκαίρι. Τους καλώ ξανά να αναθεωρήσουν την απόφασή τους, η οποία αμφισβητεί την πενταετή άριστη συνεργασία μας από την οποία κατά δήλωση τους δεν έχουν το παραμικρό παράπονο πέρα από μικρά υπηρεσιακά θέματα και να μην απέχουν από την εργασία τους διατηρώντας την πόλη καθαρή όπως πρέπει να είναι.

Για το λόγο αυτό αύριο θα παραχωρήσω Συνέντευξη Τύπου για να ενημερωθεί πληρέστερα η κοινή γνώμη, οι κάτοικοι, οι επισκέπτες, οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματίες της πόλης για την άσκοπη αυτή απόφαση των Σωματείων».

 

Pin It