Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας - Ρέντη, στο Κηποθέατρο Νίκαιας

symf nikaias gkolgaris

Υπό την διεύθυνση του Αλέξανδρου Χαλάψη

Στο Δημοτικό Κηποθέατρο θα εμφανιστεί η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας - Ρέντη , υπό την διεύθυνση του Αλέξανδρου Χαλάψη, στις 14 Ιουνίου, με σολίστ τους διεθνούς φήμης κιθαριστές Στέλιο Γκόλγκαρη, Αντώνη Μυτακίδη & Γιώργο Γκόλγκαρη.
Μαζί τους θα συμπράξουν ο σολίστ του Βιολιού Στέφανος Μήλας, ο καταξιωμένος τραγουδιστής Δημήτρης Λογαράς και οι νεαροί σπουδαστές Ανέστης Κέντζογλου & Δήμητρα Πράπα. Η Κιθαριστική Ορχήστρα Νίκαιας αποτελείται κυρίως από σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη.

Το να έχει ένα Δημοτικό Ωδείο, Συμφωνική Ορχήστρα, όσο αυτονόητο είναι για την μουσική κουλτούρα της Ευρώπης, τόσο σπάνιο είναι για τα Ελληνικά μουσικά δεδομένα. Συμφωνικές Ορχήστρες που τον πυρήνα τους αποτελούν οι σπουδαστές των Ωδείων, διαθέτουν ελάχιστα Ωδεία σε όλη την Ελλάδα. Η Ορχήστρα συστήθηκε το 2011, με την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Στέλιου Γκόλγκαρη. Διευθυντής της Ορχήστρας, είναι ο διεθνώς καταξιωμένος Βιολιστής και Καθηγητής του Ωδείου, Αλέξανδρος Χαλάψης. Σε αυτά τα χρόνια έχει δώσει πάρα πολλές συναυλίες, με ρεπερτόριο υψηλοτάτου επιπέδου, μεγάλων κλασικών συνθετών, σύγχρονων μουσικών δημιουργών αλλά και σημαντικών ενορχηστρωτών.

Μεταξύ άλλων ενορχηστρώσεις, ειδικά για την ορχήστρα, έχουν κάνει οι κορυφαίοι Έλληνες Ενορχηστρωτές Κώστας Γανωσέλης και Γιάννης Σαμπροβαλάκης. Σολίστ στις συναυλίες της ορχήστρας, έχουν εμφανισθεί οι Λάκης Χαλκιάς, Στέλιος Γκόλγκαρης, Βασίλης Μαστοράκης, Βανέσσα Καλκάνη, Αντώνης Μυτακίδης και Γιώργος Γκόλγκαρης.

Η συναυλία της 14ης Ιουνίου θα αρχίσει στις 8.30 ο απόγευμα και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Pin It