Έκθεση του Εργαστηρίου Χαρακτικής

afisa xaraktikh 200619

Από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Η 8η ετήσια έκθεση των σπουδαστών του Ανοιχτού Εργαστηρίου Χαρακτικής της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 20 έως και την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 στο Village shopping & more… (Θηβών 228 & Παρνασσού, Αγ.Ι. Ρέντης).

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι από τις 6 το απόγευμα έως τις 9:30 το βράδυ και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 στις 7:30 το απόγευμα.
Κι αυτή η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο “Καλλιτεχνικές Δημιουργίες” της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Οι θεματολογίες που θα παρουσιαστούν προέρχονται από τη διδασκαλία κατά τη διάρκεια της περιόδου 2018-2019 κι αφορούν την Εικαστική φόρμα στη χαρακτική, τη σύγχρονη χαρακτική, την παιδική χαρακτική, την χαρακτική τέχνη και την ξυλογραφία.

Το Ανοιχτό Εργαστήριο Χαρακτικής λειτουργεί σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος κι έχει ως αντικείμενο την εκμάθηση της τέχνης της χαρακτικής, την εγχάραξη δηλαδή σχεδίων και συμβόλων σε μία σκληρή επιφάνεια, όπου ανάλογα με τη σύσταση γίνεται αναφορά σε χαλκογραφία, ξυλογραφία, λιθογραφία, βαθυτυπία και μεταξοτυπία. Τα μαθήματα είναι δωρεάν, απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, με ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά και τους εφήβους, προσφέροντας κι ενισχύοντας την ανάπτυξη της ερασιτεχνικής δημιουργίας με παράλληλη παρακολούθηση σεμιναρίων κι επισκέψεων σε εκθέσεις γνωστών καλλιτεχνών – Χαρακτών.

Σημαντική συμβολή του εργαστηρίου αποτελεί επίσης και η δωρεάν διάθεση χρήσης των υποδομών προς τους καλλιτέχνες-μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, οι οποίες αποτελούν υψηλό κόστος για μεμονωμένα άτομα και κάνουν απαγορευτική την άσκηση της χαρακτικής. Με αυτήν την πρωτοβουλία τα μέλη μπορούν πλέον ανεμπόδιστα να αναπτύξουν την καλλιτεχνική τους δημιουργία, με μόνη ανταπόδοση να αφήνουν δύο τουλάχιστον αντίτυπα χαρακτικά σαν περιουσία του Δήμου, τα οποία μελλοντικά θα συγκροτήσουν τα εκθέματα στη μεγάλη και σύγχρονη Πινακοθήκη Χαρακτικής στην πόλη της Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

 

eep logo