"Για φαντάσου…"

vivlia paidia
Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών

Ένα τραγούδι, ένα άστρο, ένα λουλούδι, ένα ποίημα, μια μουσική, μια σιωπή, ένα παιχνίδι σε μια γωνιά, σε μια ματιά, σε μια ζωγραφιά, σ’ ένα χαρτί, σε ένα βιβλίο! Αυτό το καλοκαίρι όλα αρχίζουν αλλιώς! Το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος συναντά το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019 ξεκινά!

Για φαντάσου… Αν μπορούσες να ακούσεις τη φωνή των λουλουδιών ή των αστεριών… Αν μπορούσες να ταξιδέψεις μέχρι τον Άρη και να δεις πως μια μέρα οι άνθρωποι θα καταφέρουν να ζήσουν εκεί! Φαντάσου μια Βιβλιοθήκη να μετατρέπεται σε σχολή μαγείας και μέσα από τα βιβλία να ξεπηδούν οι ήρωες τους ή ακόμα η Βιβλιοθήκη αυτή να γίνεται ένας χώρος για κυνήγι θησαυρού ή μια χρονομηχανή! Φαντάσου τα όνειρα σου να γίνουν μια ιστορία που θα φτιάξεις και θα παίξεις με εσένα πρωταγωνιστή! Όλα αυτά και πολλά ακόμη θα μπορέσουν να ζήσουν όσα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019, με θέμα «Για φαντάσου…».
Πρόκειται για μια σειρά βιωματικών δράσεων μέσα στο ξεχωριστό περιβάλλον της τοπικής τους Βιβλιοθήκης, που στόχο έχει να αναπτύξει και να απελευθερώσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών, μέσα από την επαφή τους με την ποίηση, τη λογοτεχνία, την αφήγηση, το θέατρο, τη μουσική, τα μαθηματικά κ.ά. Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας θα πραγματοποιηθεί από την 1η Ιουλίου μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου 2019 για παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών.

Η ομάδα δημιουργών των εκπαιδευτικών εργαστηρίων αποτελείται από Ακαδημαϊκούς, Πανεπιστημιακούς, Ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, Ψυχολόγους, Εμψυχωτές, Θεατρολόγους, Ηθοποιούς, Περιβαλλοντολόγους, Φυσικούς, Αστροφυσικούς, Συγγραφείς, Συνθέτες και Παιδαγωγούς και προτείνει μια σειρά δράσεων και εκπαιδευτικών διαδρομών με πυξίδα…. τη φαντασία! Λογοτεχνικά εργαστήρια, αυτοσχεδιασμοί, περιβαλλοντικές δράσεις, μουσικά εργαστήρια, τραγούδια και δοκιμές σύνθεσης, βιωματικές ασκήσεις, μαθηματικές πράξεις, ταξίδια στα μυστικά του νου θα χαρίσουν σε όλα τα παιδιά τη χαρά της δημιουργίας να πλάθουν ιστορίες και εικόνες, να κάνουν ταξίδια τολμηρά, να ενώνουν διαφορετικά στοιχεία και να εξάγουν ομοιότητες, να αμφισβητούν σε μια αναζήτηση απαντήσεων, να κατανοούν την πραγματικότητα και να οραματίζονται το αύριο καλλιεργώντας τη φαντασία τους στον φανταστικό κόσμο της βιβλιοθήκης.

Η φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία αποτελεί μία συνεργασία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) της ΕΒΕ με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Υλοποιείται από το ΔΕΒ με το συντονισμό της ΕΒΕ και ο σχεδιασμός της πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, η οποία απαρτίζεται από τις: Καλή Κυπαρίσση, Ιωάννα Ρωμηού, Μαρία Σταγώνη, Σοφία Λεβαντή.

Η Δανειστική Βιβλιοθήκη «ΚΑΙΤΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ» του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019 του Δίκτυου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος από τις 11 – 31 Ιουλίου. Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν.

Ημέρες διεξαγωγής των προγραμμάτων: Δευτέρα – Παρασκευή
Ώρα διεξαγωγής των προγραμμάτων: 11:00 – 13:00
Χώρος διεξαγωγής των προγραμμάτων: Δανειστική Βιβλιοθήκη «ΚΑΙΤΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ» Κουντουριώτου 173, 185 35 Πειραιάς

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019.

Για να δηλωσετε συμμετοχή, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα στον παρακάτω σύνδεσμο

https://tinyurl.com/yxasc3nd