Το Λιμάνι της Αγωνίας για τη δυσοσμία στον Πειραιά

limani tis agonias logo

«Να εντοπιστούν τα αίτια και να ληφθούν μέτρα για την οριστική απομάκρυνσή της»


Με ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση "Λιμάνι της Αγωνίας" επισημαίνει την έντονη παρουσία του φαινομένου της δυσοσμίας σε περιοχές του Πειραιά τςη τελευταίες ημέρες και "κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προκειμένου να μην βρεθούμε σε καταστάσεις μη αναστρέψιμες"..

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης

"Μια έντονη, αποπνικτική μυρωδιά, που παραπέμπει σε ορυκτέλαια, έχει εγκατασταθεί για τα καλά στην περιοχή μας -από το Πέραμα μέχρι το Νέο Φάληρο- τις τελευταίες μέρες. Άγνωστη η προέλευση της δυσοσμίας και ακόμα πιο άγνωστα τα μικροσωματίδια των ρύπων που μπολιάζουν τον αέρα που εισπνέουμε. Συμπολίτες μας με προβλήματα υγείας παραπονούνται ότι δυσκολεύονται να πάρουν ανάσες.

Πριν να είναι πολύ αργά, το «Λιμάνι της Αγωνίας» -ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο σε περιβαλλοντικά θέματα και σε ζητήματα ρύπανσης και μόλυνσης του περιβάλλοντος- κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προκειμένου να μην βρεθούμε σε καταστάσεις μη αναστρέψιμες. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής μας, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (29-7-2019) και στη διάρκεια της προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση ρώτησαν σχετικά τον δήμαρχο, αλλά ο κ. Μώραλης το προσπέρασε και δεν έδωσε καμιά απάντηση για τις πρωτοβουλίες που θα μπορούσε να πάρει ο Δήμος, σε συνεργασία και με τους υπόλοιπους παραλιμένιους Δήμους, ώστε να αντιμετωπίσει και να αποτρέψει τη δυσοσμία.

Για εμάς το θέμα είναι μείζον. Οι ζωές μας μας ανήκουν και είναι στο χέρι μας να τις προστατέψουμε, αλλά είναι και υποχρέωση του Δήμου, του Κράτους και των αρμόδιων φορέων να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία εντοπίζοντας τα αίτια της δυσοσμίας και λαμβάνοντας μέτρα για την οριστική απομάκρυνσή της".

Pin It