Κατάσταση συναγερμού για την Περιφέρεια Αττικής λόγω ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς

IMG 4680

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας των ΠΕ Πειραιά και Νήσων

Πραγματοποιήθηκε, το πρωί του Σαββάτου, έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων για την λήψη επειγόντων μέτρων προστασίας από πυρκαγιές.

Η συνεδρίαση έγινε επειδή για πρώτη φορά μετά από το 2012 υπάρχει πρόγνωση για το επόμενο τριήμερο σύμφωνα με την οποία λόγω των επικρατουσών καιρικών συνθηκών είναι εξαιρετικά υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Αττική (κατηγορία κινδύνου 5).
Στη συνεδρίαση πήραν μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πειραιά Ι. Σταμούλης, αξιωματικοί της Αστυνομίας, της Τροχαίας Πειραιά και Κορυδαλλού, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άργους, εκπρόσωποι των Δήμων, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, εθελοντές κ.α.
Αρχικά έγινε ενημέρωση ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει μισθώσει 14 υδροφόρες και έχουν διατεθεί στην Πυροσβεστική, από τις οποίες οι δύο θα είναι στον Πειραιά και στα Κύθηρα, αντίστοιχα.

Επίσης, αυτοκίνητα της Αστυνομίας, της Τροχαίας και της Πυροσβεστικής θα περιπολούν σε 24ωρη βάση, με ενίσχυση των οχημάτων της Πυροσβεστικής σε Κύθηρα, Σαλαμίνα, Αγκίστρι και Αίγινα.
Ακολούθως αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:
1. Να τεθούν σε διαθεσιμότητα μηχανήματα και υδροφόρες των Δήμων της περιοχής,
2. Να ενεργοποιηθεί η υπάρχουσα Απόφαση και να απαγορευθεί η παραμονή πολιτών σε αλσύλια και πάρκα της περιοχής.
3. Να τεθούν σε επιφυλακή οι υπάλληλοι των ΠΕ Πειραιά και Νήσων των υπηρεσιών, που εμπλέκονται σε θέματα του επιχειρησιακού σχεδιασμού.
4. Να απαγορευθεί στους μελισσοκόμους να προβούν σε κάθε δραστηριότητα
5. Να μπουν σε εφαρμογή όλα τα άλλα μέτρα πρόληψης και να γίνει ενημέρωση των πολιτών για τις ειδικές συνθήκες αυξημένου κινδύνου των ημερών που ακολουθούν.

 

Pin It