Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Τάκης Αβραμίδης!

avramidis takis ap

Διαπραγματεύσεις για τους Αντιδημάρχους


Ο Παναγιώτης (Τάκης) Αβραμίδης προτείνεται από τον Δήμαρχο Πειραιά και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου για τη θέση του Προέδρου του Σώματος.
Ο Γιάννης Μώραλης ενημέρωσε, σύμφωνα με πληροφορίες του Portnet, τα μέλη του συνδυασμού του για την πρόταση του για τις δημαιρεσίες που θα πραγματοποιηθούν σε Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά την Κυριακή το μεσημέρι.

Ο Τάκης Αβραμίδης είναι από μακροβιότερους δημοτικούς συμβούλους Πειραιά, αφού για πρώτη φορά εξελέγη το 1994 και επανεκλεγόταν συνεχώς, εκτός από το 2010 όταν, με προσωπική του επιλογή, δε ήταν υποψήφιος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δήμαρχος Πειραιά εξήγησε ότι οι θέσεις των Αντιδημάρχων και των Εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων είναι περιορισμένες και θα πρέπει να υπάρξει κατανόηση, συναντίληψη και συνεργασία μεταξύ των μελών της πλειοψηφίας αναφορικά με το ποιοι θα καταλάβουν τις θέσεις αυτές καθ όλη τη διάρκεια της τετραετίας.

Εν τω μεταξύ, ενώ είναι δεδομένη η πρόθεση των δύο πρώτων συνδυασμών Μώραλη και Βλαχάκου να συνεργαστούν (αν και με τις ρυθμίσεις του υπ. Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου η Δημοτική Αρχή Μώραλη μπορεί μόνη της να διοικήσει τον Δήμο), δεν είναι ακόμα σαφές πόσοι και ποιοι από τον συνδυασμό του Νίκου Βλαχάκου, «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο» θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης.
Ακούγεται ότι μπορεί να είναι ένας Αντιδήμαρχος, ένας Πρόεδρος Οργανισμού του Δήμου και ίσως ένας Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος. Δεν είναι σαφές αν θα καταλάβει μια από αυτές τις θέσεις ο γιατρός Νίκος Βλαχάκος, ο οποίος παρότι θα το επιθυμούσε, έχει εξ αντικειμένου αυξημένο φόρτο εργασίας, ως Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής στο Τζάννειο νοσοκομείο.

Οι ορισμοί των Αντιδημάρχων και των άλλων προσώπων που θα καταλάβουν θέσεις ευθύνης αναμένεται να γίνουν γνωστοί μετά την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ την αμέσως επόμενη περίοδο υπολογίζεται ότι θα ανακοινωθούν και τα ονόματα στελεχών που θα αναλάβουν την διοίκηση Δημοτικών Επιχειρήσεων, όπως και τις θέσεις Ειδικών συνεργατών του ίδιου του δημάρχου Πειραιά – χωρίς να αποκλείονται εκπλήξεις στην στελέχωση αυτή.

Πάντως, παράγοντες της πόλης που συνομιλούν τακτικά με τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, μετέφεραν στο Portnet την «αγωνία» του δημάρχου να καταφέρει και να προλάβει ο μηχανισμός του Δήμου Πειραιά να απορροφήσει τα σχεδόν 85 εκατ. ευρώ της ΟΧΕ.

Διότι όπως η ίδια γραμμή πληροφόρησης εξηγούσε, οπωσδήποτε ο φάκελος της ΟΧΕ ήταν άρτιος και η επιτυχία πιστώνεται στη Δημοτική Αρχή Μώραλη, ένα αφήγημα το οποίο εν πολλοίς συνέβαλε στο θριαμβευτικό 46% του Γ. Μώραλη στον πρώτο γύρο, αλλά πλέον η αποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής και του μηχανισμού του Δήμου θα κριθεί στην πράξη: στη δυνατότητα ή μη απορρόφησης αυτού του τεράστιου κονδυλίου μέσα στην επόμενη τετραετία.

eep logo