Στ.Αντωνάκου: Συναντήσεις με τους Διοικητές Πυροσβεστικής και Τροχαίας

antonakou talking

Προετοιμασία και συντονισμός των ενεργειών ενόψει των φθινοπωρινών βροχοπτώσεων

Σειρά συναντήσεων είχε χθες και σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου με τους διοικητές της Πυροσβεστικής Πειραιά κ. Ιωάννη Σταμούλη, της Τροχαίας Πειραιά κ. Κωνσταντίνο Πετρόπουλο και της Τροχαίας Κορυδαλλού κ. Φώτη Νικολάκη.

Στις συναντήσεις αυτές, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς και κυρίως η προετοιμασία και ο συντονισμός των ενεργειών ενόψει των φθινοπωρινών βροχοπτώσεων, αλλά και άλλων έκτακτων φαινομένων.
Στα μέσα του Οκτωβρίου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.), με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των αρμόδιων φορέων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων.

Με αφορμή τις συναντήσεις η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι θα υπάρξει διαρκής και αγαστή συνεργασία με τα σώματα ασφαλείας, αφού αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών, επισημαίνοντας δε την ανάγκη έγκαιρης κινητοποίησης όλων των εμπλεκόμενων για την πολιτική προστασία.
Ανέφερε δε ότι οι υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Πειραιά, ήδη έχουν πραγματοποιήσει έλεγχο και καθαρισμό στα 7 ρέματα της Περιφερειακής Ενότητας. “Επιθυμία μας είναι να είμαστε έτοιμοι και να συνδράμουμε αποτελεσματικά, σε συνεργασία με τους Δήμους τα σώματα ασφαλείας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης” είπε χαρακτηριστικά.

eep logo