Ημερίδα για την κλιματική κρίση

klimatikh allagh

Aπό τον Δήμο Κορυδαλλού και τον ΠΕΣΥΔΑΠ

Με αφορμή την 20η Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κλιματικής Κρίσης, ο Δήμος Κορυδαλλού και ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας- Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) διοργανώνουν ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 6.30 μ.μ στο Δημαρχείο Κορυδαλλού (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου), Γρ. Λαμπράκη 240.

Στην ημερίδα θα συζητηθεί η συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη της Εθνικής Στρατηγικής και των μέτρων που πρέπει να λάβει η χώρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Την ημερίδα θα χαιρετήσουν ο Δήμαρχος κ. Νίκος Χουρσαλάς και ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ κ. Γρηγόρης Γουρδομιχάλης
και συμμετέχουν ως εισηγητές: ο κ. Μανώλης Γραφάκος, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΚΑ, ο κ. Θεμιστοκλής Λέκκας, ομότιμος καθηγητής και πρώην Πρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου και ο κ. Φίλιππος Κυρκίτσος, Πρόεδρος Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης. 

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα μαζί με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ και 194 χώρες του ΟΗΕ έχουν κυρώσει την Συμφωνία των Παρισίων, με στόχο την ανάπτυξη ενός σχεδίου δράσης για την συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη αρκετά κάτω από τους 2°Cκαι την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

eep logo