Τοιχογραφία στα Βοτσαλάκια

votsalakia pisina


Το Λιμάνι της Αγωνίας ως συμβολή στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Θάλασσας προχώρησε σε μια εικαστική προσφορά στην πόλη και συγκεκριμένα τα Βοτσαλάκια. Μια τοιχογραφία που δημιούργησε η ζωγράφος Όλγα Αλεξοπούλου που δίνει μια διαφορετική αίσθηση στον χώρο. Και παράλληλα την αξιοποίηση ενός «ελεύθερου χώρου αναψυχής και ρέμβης», που διαμορφώθηκε στη βάση της τοιχογραφίας σε συνεργασία με εθελοντές από την Κίνηση για τους Ελεύθερους Χώρους και την Αλληλεγγύη Πειραιά.
Τα «αποκαλυπτήρια» της τοιχογραφίας γίνονται την Τετάρτη 3 Ιουνίου από τις 7 το απόγευμα μέχρι το ηλιοβασίλεμα, παράλληλα με τα εγκαίνια του νέου ελεύθερου χώρου (επρόκειτο να γίνουν την περασμένη εβδομάδα, αλλά αναβλήθηκαν λόγω βροχής).
Μάλιστα, το Λιμάνι της Αγωνίας καλεί όποιον θέλει να απολαύσει ένα κρασί κάτω από την τοιχογραφία με την εκπληκτική θέα προς τον Σαρωνικό, αλλά και να συνεισφέρει με ιδέες και προτάσεις για την παραπέρα αναβάθμιση της μοναδικής αυτής γωνιάς του Πειραιά, τις οποίες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του, «ίσως όλοι μαζί μπορέσουμε να υλοποιήσουμε».

 

eep logo