2η Ομαδική Εικαστική Έκθεση Νικαιωτών Καλλιτεχνών

sgn

Από τον Σύλλογο Γυναικών Νίκαιας - Ρέντη

 

Ο Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας - Ρέντη, διοργανώνει τη 2η Ομαδική Εικαστική Έκθεση Νικαιωτών Καλλιτεχνών.
Ο Σύλλογος έχει δράση διεκδικητική και αγωνιστική, δεν παραβλέπει όμως την αξία του πολιτισμού που συμβάλει στην ολοκληρωμένη διαμόρφωση της προσωπικότητας του ανθρώπου.
Έτσι ξεκινώντας το 2017 και στα πλαίσια της καμπάνιας Εργασία/Μητρότητα/Ελεύθερος Χρόνος, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) –της οποίας είναι μέλος- διοργανώνει έκθεση με το θέμα της καμπάνιας από γυναίκες καλλιτέχνες.
Φέτος, για δεύτερη φορά και με τη βοήθεια ομάδας Νικαιωτών καλλιτεχνών, ανδρών και γυναικών, διοργανώνεται η 2η Ομαδική Εικαστική Έκθεσή τους.
Φιλοδοξία του Συλλόγου είναι η έκθεση αυτή να συνεχίσει και να αποτελέσει θεσμό, ώστε κάθε χρόνο οι καλλιτέχνες της πόλης να βρίσκουν φιλόξενο χώρο για να εκθέτουν τα έργα τους.
Η τέχνη ενώνει τη δύναμη της με τη φωνή των γυναικών για να σηκώσουν ψηλά τις σημαίες της διεκδίκησης, του ανυποχώρητου αγώνα, να απορρίψουν τη σημερινή βαρβαρότητα και να παλέψουν για τις σύγχρονες ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους.

Έπειτα από παραχώρηση της κλειστής αίθουσας από το Δήμο Νίκαιας, η έκθεση θα διεξαχθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» (Θηβών 245,Νίκαια) από 16 έως 23 Οκτωβρίου 2019. Οι ώρες λειτουργίας είναι 18:00-21:00. Συμμετέχουν περισσότεροι από 35 καλλιτέχνες με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, αγιογραφίας, όπως και το τμήμα του Συλλόγου με καλλιτεχνικές δημιουργίες.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα και θα συμμετέχει η χορωδία του Μουσικού Ομίλου Νίκαιας.

 

Pin It