«Εμβάθυνση της φιλίας των πόλεων, συνεργασίας και από κοινού ευκαιριών ανάπτυξης»

moralis china 1

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε Διεθνές Συνέδριο στην Κίνα

Στην Κίνα έχει μεταβεί ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, προκειμένου να συμμετέχει στο Διεθνές Συνέδριο: «Εμβάθυνση της φιλίας των πόλεων, συνεργασίας και από κοινού ευκαιριών ανάπτυξης», που πραγματοποιείται στις πόλεις Jinan και Qingdao, στην περιφέρεια Σαντόνγκ.

Στην Κίνα, μαζί με τον κ. Μώραλη, μετέβησαν επίσης η Αντιδήμαρχος Πειραιά κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κ. Νίκος Διαμαντής και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιάννης Βουτσινάς. Επίσης, την αποστολή του Δήμου Πειραιά συνοδεύει ο Αντιπρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Συνδέσμου κ. Λευτέρης Κoντός.
moralis china 4

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της ελληνικής αποστολής στην Κίνα, θα οριστικοποιηθεί το Μνημόνιο Αδελφοποίησης μεταξύ Δήμου Πειραιά και Δήμου Qingdao, μιας πόλης, που αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Στο συνέδριο που διεξάγεται στην πόλη Jinan, συμμετέχουν εκπρόσωποι από 50 και πλέον χώρες από όλο τον κόσμο.

moralis china 2

Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Μώραλης επισκέπτεται την πόλη Qingdao, στο πλαίσιο ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο Δήμων, ενώ αντιπροσωπεία του Δήμου Qingdao έχει επίσης επισκεφθεί τον Δήμο Πειραιά.
Ο κ. Μώραλης αναμένεται να πραγματοποιήσει συναντήσεις με αξιωματούχους, προκειμένου να συζητηθούν ενδεχόμενες συνέργειες μεταξύ Δήμου Πειραιά και Δήμου Qingdao, κυρίως στους τομείς του πολιτισμού, αθλητισμού, τουρισμού, αλλά και επιχειρηματικότητας .
Η επίσκεψη της ελληνικής αποστολής στην Κίνα θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 και πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης των Δήμων Jinan και Qingdao.

moralis china 3

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, σημείωσε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που επισκέπτεται για δεύτερη φορά την πόλη Qingdao, αλλά και την πόλη Jinan της Κίνας, με αφορμή ένα σημαντικό Διεθνές Συνέδριο με πολλαπλές εκδηλώσεις. Επεσήμανε πως τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Πειραιά έχει καταφέρει να ενισχύσει τις σχέσεις του με πόλεις-λιμάνια της Κίνας, όπως είναι η Qingdao, αλλά και η Σαγκάη, επισημαίνοντας πως επιθυμία της Δημοτικής Αρχής, είναι να υλοποιεί συνέργειες με μεγάλες πόλεις του εξωτερικού. Σημείωσε επίσης πως η πόλη Qingdao διαθέτει χαρακτηριστικά του Πειραιά, λέγοντας πως είναι το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι στην Κίνα, με έντονη ναυτιλιακή και τουριστική δραστηριότητα.
Ο κ. Μώραλης ανέφερε επίσης, πως η αδελφοποίηση του Δήμου Πειραιά με τον Δήμο Qingdao σηματοδοτεί μια νέα αρχή στις σχέσεις των δύο πόλεων, προσθέτοντας: «Στόχος μας με την παρουσία μας στις πόλεις Jinan και Qingdao είναι να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Πειραιά. Ισχυροποιούμε τη θέση μας στο διεθνές περιβάλλον και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις, προκειμένου ο Πειραιάς να γίνει ακόμα πιο εξωστρεφής και περισσότερο δεκτικός σε συνέργειες, με στόχο να αποκομίσει οφέλη η πόλη μας και οι κάτοικοί της».