Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας

ghrokomeio ekdhlosh 211019 2

Εκδήλωση στο Γηροκομείο Πειραιώς


Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, εκδήλωση στον κήπο του Γηροκομείου Πειραιώς, με την ευκαιρία της εορτής της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Μητρόπολη Πειραιώς και την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.

Ο Πρόεδρος του Γηροκομείου Πειραιώς Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, στoν χαιρετισμό του υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι το Γηροκομείο Πειραιώς είναι ένα μεγάλο σπίτι, το σπίτι των Πειραιωτών που ανήκει σε όλους, λέγοντας ότι αυτόν τον χώρο πρέπει όλοι να τον αγαπάμε και να τον τιμούμε. «Αυτοί που παρακολουθούν την εκδήλωση είναι εκείνοι που μας έδωσαν ό,τι πιο πολύτιμο είχαν: τον εαυτό τους, τη ζωή τους, την ιστορία τους. Κι εμείς εδώ προσπαθούμε να συνεχίσουμε αυτόν τον δρόμο. Τους αγαπάμε και τους έχουμε σαν πρότυπα στη ζωή μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.
Επιπλέον, ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, που όπως σημείωσε «αγκάλιασε» από την πρώτη στιγμή αυτήν την προσπάθεια της Εκκλησίας, του Δήμου Πειραιώς και όλων των Πειραιωτών.

ghrokomeio ekdhlosh 211019

Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, στον χαιρετισμό της, ανέφερε ότι είναι αυτονόητη υποχρέωση όλων απέναντι στους ανθρώπους που μας έφεραν στη ζωή, να τους δίνουμε στιγμές ξεγνοιασιάς και διασκέδασης. Η κα Αντωνάκου επεσήμανε ότι η Αντιπεριφέρεια θα βρίσκεται κοντά στο έργο του Γηροκομείου Πειραιώς, καθώς και στο έργο της Ιεράς Μητρόπολης, το οποίο - όπως είπε - είναι πολύ σημαντικό. «Το Γηροκομείο Πειραιώς είναι ένα υπόδειγμα λειτουργίας και αυτό μάς κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους», υπογράμμισε η κα Αντωνάκου. Κλείνοντας, μετέφερε τις ευχές του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη.

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, σε δήλωσή του τόνισε ότι το Γηροκομείο Πειραιώς είναι ένας «φάρος» ευαισθησίας και προσφοράς για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, λέγοντας πως ο δήμος στηρίζει ενεργά το Γηροκομείο, για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης είναι στο πλευρό της Εκκλησίας, της Μητρόπολης, του Γηροκομείου, στηρίζει όλες τις δράσεις που υλοποιούνται και θα συνεχίσει αυτή την προσπάθεια τα επόμενα χρόνια, επ΄ ωφελεία της τρίτης ηλικίας και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων της πόλης μας».

Ο Δημοτικός Σύμβουλος και εκπρόσωπος του Δήμου στο Δ.Σ. του Γηροκομείου Πειραιώς κ. Κυριάκος Σιγαλάκος σε δήλωσή του τόνισε, μεταξύ άλλων, πως ο Δήμος Πειραιά τιμά την τρίτη ηλικία, συμμετέχει στο Γηροκομείο Πειραιώς και συμβαδίζει με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, ο οποίος, όπως είπε, είναι η ψυχή του ιδρύματος. «Η τρίτη ηλικία μάς δείχνει τον δρόμο στη ζωή και την αισιοδοξία να συνεχίσουμε», επεσήμανε ο κ. Σιγαλάκος. Επίσης, συνεχάρη την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου για τη συμβολή της στη συνδιοργάνωση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

Η εκδήλωση περιελάμβανε μουσική παράσταση με τραγούδια από την ξεχασμένη ατμόσφαιρα των πρώτων ραδιοφωνικών χρόνων, όπως τα γνώρισαν οι Αθηναίοι από το 1938 έως το 1960. Τα τραγούδια ερμήνευσαν οι καλλιτέχνες Δαυίδ Ναχμίας, Μπάμπης Βελισσάριος και Ελένη Πέτα.

Από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν επίσης ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Καμαράτος και ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος.

 

eep logo