Πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων

dp karydis entaxi metanaston kai prosfygon

Δ.Καρύδης: Με ενότητα και ευαισθησία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ένταξης των μεταναστών 

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, υπό τη νέα του σύνθεση. Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Δημήτρης Καρύδης, ενημέρωσε τα τακτικά μέλη για την αποστολή και τους στόχους του Σ.Ε.Μ.Π. και παρουσίασε τα μέχρι τώρα πεπραγμένα.

Εν συνεχεία πρότεινε, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας, για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου την κα Πασχαλίνα Καλαγιά - Καραμαλάκου από την παράταξη «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο» και για τη θέση του Γ. Γραμματέα την κα Σταυρούλα (Βάνα) Μελά από την παράταξη «Πειραιάς για όλους». Το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα και ενέκρινε τον ορισμό των μελών στις προαναφερθείσες θέσεις.

Ακολούθησε αναλυτική συζήτηση και υπήρξε κοινή πεποίθηση από όλα τα μέλη του Συμβουλίου, ο σχεδιασμός και η δράση του να κινηθεί σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, εκπαίδευσης, αθλητισμού – πολιτισμού, υγείας και εκμάθησης της γλώσσας. Βασικός στόχος είναι να διασφαλιστεί στο μέγιστο βαθμό, η κοινωνική συνοχή με ευαισθησία και ανθρωπιά στους πρόσφυγες και στους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στον Πειραιά.
Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους Συντονιστές του Δικτύου Πόλεων για την ένταξη (στο οποίο συμμετέχουν 13 Δήμοι), με κύριο στόχο να ενδυναμωθεί η συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ενσωμάτωση των προσφύγων και των μεταναστών στην Ελληνική κοινωνία.

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση και με τα συνδεδεμένα μέλη του Συμβουλίου, με σκοπό να επιτευχθεί ο συντονισμός και να εφαρμοστούν συγκεκριμένες και προσαρμοσμένες δράσεις, όλων των φορέων και των οργανώσεων που ασχολούνται με τα θέματα των προσφύγων και των μεταναστών του Πειραιά.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών & Προσφύγων, κ. Δημήτρης Καρύδης δήλωσε:
«Ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης και ο Δήμος Πειραιά είναι από τους πρωτοπόρους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ένταξης των προσφύγων και των μεταναστών. Εδώ και αρκετά χρόνια, μέσω του ΣΕΜΠ και των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, με σχέδιο και συγκεκριμένες δράσεις, παρέχεται στήριξη με αλληλεγγύη στις οικογένειες των μεταναστών και προσφύγων και ιδιαίτερα στα παιδιά, που ζουν στον Πειραιά. Αυτό το έργο θα συνεχίσουμε και θα ενισχύσουμε με ενότητα και ευαισθησία, μακριά από διχαστικές και ακραίες λογικές».