Δωρεάν το 1ο Piraeus Sports Camp για τα παιδιά του Πειραιά

paidia athlitismos xara

Συνέντευξη Τύπου για το 1ο Piraeus Sports Camp που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, παραχώρησε την Τετάρτη ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

Στο πάνελ συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κ. Σταύρος Ελληνιάδης και ο Διευθυντής του Δικτύου Σχολών της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βασίλης Νάνος.

Εκατοντάδες παιδιά από τα Δημοτικά Σχολεία του Πειραιά θα έχουν την ευκαιρία, για τέσσερεις εβδομάδες σε τέσσερεις Δημοτικές Κοινότητες της πόλης, να μάθουν δωρεάν τα μυστικά του Ποδοσφαίρου, του Μπάσκετ, του Βόλεϊ, του Ποδοσφαίρου Σάλας, του Μπάντμιντον. Το πρόγραμμα έχει πέντε προπονητικές ενότητες.

Παράλληλα με τις αθλητικές δραστηριότητες, θα υπάρχουν θεωρητικά μαθήματα για τα αθλήματα αλλά και για την διατροφή, την υγιεινή, την ιστορία της πόλης του Πειραιά αλλά και του Ολυμπιακού.

Στα τέσσερα κλειστά γυμναστήρια και στα γήπεδα στα Βοτσαλάκια, θα υπάρξουν και επισκέψεις σπουδαίων αθλητών όλων των αθλημάτων με στόχο να μιλήσουν και να ευαισθητοποιήσουν περισσότερο τα παιδιά.

Στις παροχές που θα δοθούν στα παιδιά είναι και μια φανέλα του Ολυμπιακού αλλά και ελαφρύ γεύμα, φρούτο και φυσικά δίπλωμα συμμετοχής.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του τόνισε:

«Κυρίες και κύριοι,
Προηγήθηκε στον Πειραιά μια πολύ ενδιαφέρουσα εβδομάδα, με τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας και με τις εβδομήντα και πλέον εκδηλώσεις που έγιναν στην πόλη μας. Θεωρώ ότι ήταν κάτι ξεχωριστό για τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης.
Σήμερα είναι ακόμα μια ευχάριστη ημέρα, γιατί είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τα αθλητικά camps. Απευθύνονται σε παιδιά των Δημοτικών Σχολείων, είναι δωρεάν, δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειές τους και αφορούν σε αρκετά αθλήματα. Τα αθλητικά camps διοργανώνονται σε συνεργασία με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα. Είναι σπουδαίο το ότι η συμμετοχή είναι δωρεάν, διότι είμαστε σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τη χώρα και για τον Δήμο Πειραιά. Και νομίζω ότι και αυτά τα 40 ευρώ που ήταν παλαιότερα η συνδρομή, αν θυμάμαι καλά, το 2012 και το 2013, είναι σημαντικό ποσό το οποίο γλυτώνει μια οικογένεια.

Θα γίνει σε τέσσερεις κλειστούς χώρους, αλλά προστέθηκε σήμερα και ένας ακόμα καθώς θα κάνουμε camp ποδοσφαίρου στα Βοτσαλάκια. Επίσης θα εξετάσουμε τη δυνατότητα, να προστεθεί ένα ακόμα άθλημα, η κολύμβηση στην πισίνα στα Βοτσαλάκια.

Θεωρώ ότι τα camps πρέπει να γίνονται κάθε καλοκαίρι. Πιστεύω ότι πρέπει να ωθούμε τα παιδιά από μικρή ηλικία στον αθλητισμό γιατί τα οφέλη είναι πολλά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον Πρόεδρό της και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαγγέλη Μαρινάκη για τη συνδρομή του. Γιατί μπορέσαμε να συνδιοργανώσουμε τα camps και να είναι δωρεάν για τους δημότες. Κάτι που δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη βοήθεια της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι το πρόγραμμα θα λάβει χώρα στις Δημοτικές Κοινότητες. Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας, λέγαμε ότι θέλουμε να δώσουμε βάρος στις δημοτικές κοινότητες, στην περιφέρεια του Πειραιά και όχι μόνο στο κέντρο. Απουσιάζει από τα camps η Γ΄ κοινότητα, διότι δεν γινόταν να καλύψουμε και τις 5 κοινότητες, τουλάχιστον γι΄ αυτή τη χρονιά. Είναι θέμα που έχει να κάνει με τα κλειστά γυμναστήρια, τις εγκαταστάσεις κ.λ.π.

Είναι επίσης σημαντικές και οι υπόλοιπες παροχές, εκτός του καθαρά αθλητικού - προπονητικού μέρους. Θα υπάρχει μια σειρά θεωρητικών μαθημάτων για τη σωστή διατροφή, για την υγιεινή αλλά και για την ιστορία της πόλης του Πειραιά.
Ίσως δεν θα μπορέσουμε φέτος να καλύψουμε όλη τη ζήτηση, θα φιλοξενήσουμε όσα παιδιά μπορούμε και την επόμενη χρονιά θα αυξήσουμε τον αριθμό. Δεν είναι όμως σωστή λογική για μένα ότι αφού δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε το σύνολο, να μην το κάνουμε. Καλύτερα να το κάνουμε για λίγα παιδιά παρά να μην το κάνουμε καθόλου. Αν θες να δώσεις στέγη σε 1000 άστεγους και δεν μπορείς και μπορείς μόνο για 50 είναι καλύτερα να μην δώσεις σε κανέναν για να μην γκρινιάζουν οι υπόλοιποι 950; Θα φιλοξενήσουμε 30, 40 παιδιά και θα κοιτάξουμε την επόμενη χρονιά να έχουμε τη δυνατότητα για περισσότερα παιδιά.
Να ευχηθώ καλή επιτυχία, η συνδρομή του Ολυμπιακού αυξάνει την πιθανότητα να διοργανωθούν με μεγάλη επιτυχία τα camps καθώς έχουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία.

Ο ΟΠΑΝ με το λίγο δυναμικό θα συνδράμει και αυτός. Θα είμαστε όλοι εκεί να βοηθήσουμε. Στους 10 μήνες θητείας μας έχουμε εστιάσει στον αθλητισμό, κάποιοι από εμάς προερχόμαστε από τον αθλητισμό.
Ήδη κάναμε σημαντικά πράγματα, πολλούς ανοιχτούς αγώνες δρόμου και με τη διοργάνωση πολύ ωραίων αθλητικών εκδηλώσεων, όπως είναι η αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, το Κανόε Καγιάκ.
Στα πλάνα του Προέδρου του Ο.Π.Α.Ν. είναι το 3 χ 3 μπάσκετ, να κάνουμε beach volley στο κέντρο της πόλης. Άμεσα θα ανακοινώσουμε νέες αθλητικές πρωτοβουλίες. Σκοπός είναι να θεσμοθετήσουμε αθλητικά γεγονότα, να γίνονται π.χ. 4 αγώνες δρόμου, 2 αγώνες κολύμβησης, 2 αγώνες ιστιοπλοΐας, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Να είναι ενήμεροι οι δημότες και του χρόνου να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα».

eep logo