Πάμε θέατρο τα παιδιά…

afisa empnefsh

Στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νίκαιας & Αγίου Ιωάννη Ρέντη προσκαλούν τους μικρούς φίλους τους να παρακολουθήσουν την παιδική παράσταση «Η Έμπνευση μου είπε…παραμύθια να σας πω!» την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στις 12 το πρωί στο Τεχνοχώρο Πρω!Δε!Τρι! (Μακεδονίας 83, Αγίας Σοφία, Πειραιάς).

Η παράσταση είναι βασισμένη στο βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου "Η Έμπνευση μου είπε να σας πω...δέκα παραμύθια και μισό" (εκδόσεις Πατάκη). Τα παραμύθια "Ο Μέντιος ο 15ος, ο Αυτάρας" και "Η μαγική μπαγκέτα του μπούφου", καθώς και το παραμύθι της Έμπνευσης που έμεινε μισό, ζωντανεύουν στη σκηνή από την ομάδα θεάτρου Piedi Sporchi σε μια παράσταση με ζωντανή μουσική, ευφάνταστες μάσκες και κοστούμια. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ζωντανέψουν τα παραμύθια, να ταξιδέψουν με την Έμπνευση και να συμπληρώσουν το τέλος του παραμυθιού που ο συγγραφέας άφησε μισό!

afisa empnefsh2

Λίγα λόγια για το έργο

"Ο συγγραφέας κατοικεί στο Παραμυθοχώρι, όπου μένουν όλοι οι συγγραφείς, γιατί εκεί μόνο βρίσκουν την Έμπνευση, ένα μικρό ξωτικό, το οποίο όποτε θέλει αυτό ψιθυρίζει στο αυτί τους μια, δυο, τρεις, το πολύ, λέξεις και τους εμπνέει να γράψουν τα παραμύθια τους. Με τη βοήθεια της Έμπνευσης, λοιπόν, γράφει παραμύθια. Όταν αυτή εξαφανίζεται μυστηριωδώς, ένα παραμύθι μένει μισό..."

Ποιός είναι ο Μέντιος ο 15ος και τι είναι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει; Πως βρήκε ο Μπούφος τη μαγική μπαγκέτα; Ξέρει να τη χρησιμοποιεί σωστά; Τι θα γίνει τελικά με τη μυστηριώδη εξαφάνιση της Έμπνευσης; Άραγε, θα βρεθεί; Το τρίτο παραμύθι θα ολοκληρωθεί;

Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Μακρής, Θωμάς Κοτζαμάνης, Ελίζα Λιάρου, Δώρα Δόριζα

Διάρκεια παράστασης: 55’

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Γενική είσοδος για τους αναγνώστες των βιβλιοθηκών: 6 € το άτομο

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική φόρμα που βρίσκεται στο ιστολόγιο της βιβλιοθήκης nikaiarentislib.blogspot.gr (Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ: https://forms.gle/wRbXbdLCxcwDB6JY7) καθώς και στο www.facebook.com/nikaiarentislibrary.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΑΡΚΑΔΙΟΥ 23, ΤΗΛ. 2104936680

eep logo