Ο Γ.Μώραλης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

moralis thalassaΟ Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους μας την ανάγκη να προστατέψουμε τη φύση, αλλά και την υποχρέωσή μας να παραδώσουμε στα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές καλύτερες συνθήκες ζωής.

Ο Πειραιάς, είναι μια πόλη επιβαρυμένη περιβαλλοντικά. Από τη λειτουργία του λιμανιού, από το κυκλοφοριακό, αλλά και από τα έργα που γίνονται αυτό το διάστημα στην πόλη.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η βελτίωση των συνθηκών αυτών, με τη δημιουργία πολλών μικρών χώρων πρασίνου στο κέντρο και τις γειτονιές, με τον εξωραϊσμό των εργοταξίων και κυρίως με τη συνεχή προσπάθεια της υπηρεσίας καθαριότητας, ώστε η πόλη μας να παραμένει καθαρή.

Παράλληλα, ως Δήμος ενισχύουμε εθελοντικές πρωτοβουλίες και συμμετέχουμε σε περιβαλλοντικές εκστρατείες που έχουν ως στόχο να περάσουν ισχυρά μηνύματα στους πολίτες.

Ο σεβασμός προς το περιβάλλον, όμως, είναι κυρίως θέμα ατομικής ευθύνης και κοινωνικής συνείδησης. Πρέπει όλοι, ιδίως οι γονείς, να δίνουν το παράδειγμα απέναντι στα παιδιά τους, έτσι ώστε οι επόμενες γενιές να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος».

eep logo