"Μόνο με αγώνα μπορούμε να κερδίσουμε το ψωμί, την παιδεία και την ελευθερία μας"

vrettakos keratsini drapetsona

Δήλωση Χρήστου Βρεττάκου για την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου:

"Η εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβριο του 1973 ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών, την αμερικανοκρατία και το ΝΑΤΟ, συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία και έστειλε σε όλο τον κόσμο ηχηρό μήνυμα ότι τίποτα δε χαρίζεται στους λαούς. Αντίθετα, οι λαοί του κόσμου μόνο με αγώνα και πάλη μπορούν να κερδίσουν το ψωμί, την Παιδεία και την ελευθερία τους.

Σε καιρούς οικονομικής κρίσης και λιτότητας που καταδικάζει τη νεολαία και τους εργαζομένους στη φτώχεια και την εξαθλίωση, το Πολυτεχνείο παραμένει φωτεινός φάρος. Σήμερα τιμάμε επίσης, κάθε άνθρωπο που αγωνίστηκε, βασανίστηκε, εξορίστηκε ή δολοφονήθηκε εκείνη τη σκοτεινή εποχή, υπερασπιζόμενος πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά.

46 χρόνια μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, η ηρωική εξέγερση των φοιτητών εξακολουθεί να φωτίζει τους αγώνες του σήμερα και να δείχνει τον δρόμο για τις ανατροπές του μέλλοντος. Όσοι πιστεύουν ότι θα καταστείλουν με αυταρχισμό και αστυνομική βία την πάλη για έναν καλύτερο κόσμο και μια δίκαιη κοινωνία, να γνωρίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα γιγαντώσουν απλά τους αγώνες της κοινωνίας".