Τοιχογραφία στα Βοτσαλάκια.

egkainia toixografia

Ο κύκλος των επιτυχημένων πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε το Λιμάνι της Αγωνίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015, έκλεισε την Τετάρτη 3 Ιουνίου το βράδυ, στην παραλία Βοτσαλάκια, όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια της μεγάλης τοιχογραφίας που αφιλοκερδώς δημιούργησε η ζωγράφος Όλγα Αλεξοπούλου, ως εικαστική προσφορά του Λιμανιού της Αγωνίας στην πόλη μας.

Παράλληλα, εγκαινιάστηκε ο νέος ελεύθερος χώρος αναψυχής και ρέμβης, με εκπληκτική θέα προς το Σαρωνικό, ο οποίος διαμορφώθηκε με καθαρισμό του σκουπιδότοπου στη βάση της τοιχογραφίας, σε συνεργασία με την Κίνηση για τους Ελεύθερους Χώρους και την Αλληλεγγύη Πειραιά.

Καλούνται οι κάτοικοι της Καστέλλας, αλλά και του ευρύτερου Πειραιά, να αγκαλιάσουν και να «υιοθετήσουν» το νέο ελεύθερο χώρο της πόλης, συνεισφέροντας ιδέες και προτάσεις -αλλά και υλικά και προσωπική εργασία- για την παραπέρα αναβάθμιση της μοναδικής αυτής γωνιάς του Πειραιά. Επίσης, ζητείται η συνδρομή του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας Πειραιά για την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων καθώς και καθιστικών (παγκάκια, τραπέζια πικ-νικ, κλπ.) για τους περιπατητές.

eep logo