Εμβληματικές παρεμβάσεις ανάπτυξης του ευρύτερου Πειραιά

evep
Ο Υπουργός Επικρατείας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Β.Ε.Π.

Τη δέσμευσή του για προώθηση, με διαδικασίες fast track, εμβληματικών παρεμβάσεων, που αφορούν στην ανάπτυξη του ευρύτερου Πειραϊκού χώρου, έδωσε ο υπουργός Επικρατείας, κ. Γ. Γεραπετρίτης, ο οποίος έλαβε χθες μέρος στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, υπό τον Πρόεδρο, κ. Β. Κορκίδη.

korkidis gerapetritis

Ειδικότερα, για την ανάπτυξη της Ιπποδάμειας αγοράς, που προωθεί το Ε.Β.Ε.Π., ο υπουργός ενημερώθηκε για τη σχετική μελέτη που εκπονήθηκε από το Επιμελητήριο, η οποία και θα παρουσιαστεί εντός του Δεκεμβρίου, και την υπερτοπική σημασία δημιουργίας μιας τέτοιας αγοράς, χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντική την όλη προσπάθεια, την πορεία της οποίας και δεσμεύτηκε να παρακολουθήσει.

Σχετικά με την υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ, από το Φάληρο μέχρι τον Πειραιά, ο υπουργός δήλωσε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι, αφενός υπάρχει ώριμη μελέτη και κάλυψη των περιβαλλοντικών και άλλων επιπτώσεων και, αφετέρου, προσδιορισμός των πηγών χρηματοδότησης του εγχειρήματος. Είναι πολύ σημαντικό, είπε ο υπουργός, να υπάρχει συμφωνία των φορέων της πόλης σε ένα έργο γεγονός που, στην περίπτωση του αιτήματος της υπογειοποίησης, θα επιτρέψει την επίσπευση των διαδικασιών οι οποίες θα οδηγήσουν στην έναρξη του έργου.

Ενήμερος εφ΄ όλων των πτυχών του θέματος, που επίσης ετέθη, αναφορικά με το Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά, δήλωσε ο υπουργός, ο οποίος επίσης δεσμεύτηκε να προκαλέσει άμεσα σύσκεψη με το καθ ύλη αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης, τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, αλλά και τους ενδιαφερόμενους φορείς του Πειραιά, προκειμένου να συζητηθεί η αξιοποίηση του κτιρίου της Ραλλείου στο κέντρο του Πειραιά. Ωστόσο, ο κ. Γεραπετρίτης ζήτησε από το Ε.Β.Ε.Π. να υπάρξει και ένα plan B στο ενδεχόμενο να υπάρξουν εντάσεις ως προς την πρόταση που υποστηρίζει το Επιμελητήριο και οι φορείς του.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι την παρέμβασή του για την αναμόρφωση της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας ζήτησε το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, προτείνοντας, μεταξύ των άλλων, να ακολουθεί το «γαλλικό μοντέλο». Ο υπουργός έγινε κοινωνός στρεβλώσεων που υπάρχουν στην υφιστάμενη κατάσταση καθώς επίσης και των θεμάτων τα οποία ανακύπτουν για τις επιχειρήσεις.

Επίσης, ο κ. Γεραπετρίτης ενημερώθηκε και για την πρόθεση αξιοποίησης έκτασης στην περιοχή των Λιπασμάτων της Δραπετσώνας, για την ανάπτυξη εκεί ενός campus του Πανεπιστημίου Πειραιά, την οποία και επικρότησε, λέγοντας ότι σαφώς τάσσεται υπέρ δράσεων που προτάσσουν την παιδεία ως μοχλό ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, αλλά και της συμβολής της στην οικονομική ανάπτυξη γενικότερα.

eep logo