Ο Αρχιεπίσκοπος στην αναγόρευση του Μητροπολίτη Σπάρτης σε επίτιμο Διδάκτορα του Πα.Πει.

kotios mitropolitis spartis papei

Στο Τμήμα Πληροφορικής της Σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας


Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής στο «Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος» η αναγόρευση του μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, Ευστάθιου, σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Πληροφορικής της Σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Η εκδήλωση, στην αίθουσα «Φάρος» του ιδρύματος, άνοιξε με τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρύτανης του πανεπιστημίου, καθηγητής Άγγελος Κότιος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έκανε ειδική αναφορά στην ιστορία της αναγόρευσης των επίτιμων διδακτόρων, ενώ παράλληλα παρουσίασε διεθνείς προσωπικότητες που φέρουν τον συγκεκριμένο τίτλο. Επιπρόσθετα, μίλησε αναλυτικά για τους λόγους για τους οποίους το τμήμα επέλεξε να αναγορεύσει τον μητροπολίτη Σπάρτης, επίτιμο διδάκτορα, με επισήμανση της σημαντικής συμβολής του στον πολιτισμό, στα γράμματα, αλλά και στο συγγραφικό, το πνευματικό, το φιλανθρωπικό και, κυρίως, το κοινωνικό του έργο.

Κατόπιν, ο πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής, Γεώργιος Τσιχριντζής, αναφέρθηκε στο έργο του τμήματος, στα προγράμματα και στις διεθνείς διακρίσεις του. Στη συνέχεια, παρουσίασε το έργο του τιμωμένου ο αναπληρωτής πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής, διευθυντής του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών «Ψηφιακός πολιτισμός, έξυπνες πόλεις, ΙοΤ και προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες», αναπληρωτής καθηγητής Δημήτριος Δ. Βέργαδος.

Ακολούθως, τελέσθηκε η ανάγνωση των κειμένων του ψηφίσματος της σχολής, της αναγόρευσης, και του διδακτορικού διπλώματος, η περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο του πανεπιστημίου και η επίδοση του διπλώματος, των κειμένων του ψηφίσματος και της αναγόρευσης.

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης, Ευστάθιος, ευχαρίστησε τον πρύτανη, τη σύγκλητο και τα μέλη του πανεπιστημίου για την τιμητική αυτή διάκριση. «Οι έπαινοί σας, κ. πρύτανη, θα προσδιορίζουν την ευθύνη μου», τόνισε και δήλωσε ότι η τιμητική διάκριση ανήκει στη Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης αλλά «απλώνεται» και στην Εκκλησία μας. Ο μητροπολίτης Σπάρτης, άλλωστε, ανέγνωσε την ομιλία του με κεντρικό θέμα «Σκιαγράφηση της θέσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας απέναντι στη σύγχρονη υπολογιστική και διαδικτυακή τεχνολογία».

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος μίλησε σε δημοσιογράφους, στους οποίους, αφού χαρακτήρισε όμορφη και ενδιαφέρουσα την εκδήλωση, τόνισε ότι αυτή η τιμητική διάκριση δεν αφορά μόνο στον μητροπολίτη Σπάρτης, αλλά και στην Εκκλησία, στον τόπο, στην πατρίδα και στην ίδια την επιστήμη, ενώ συνεχάρη το Πανεπιστήμιο Πειραιώς για την εν λόγω πρωτοβουλία.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν πολλοί αρχιερείς, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, πολιτικοί, ο γ.γ. Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας, δεκάδες κληρικοί, φοιτητές του πανεπιστημίου κ.ά.

Πηγή: iefimerida.gr

eep logo