Συμμετοχή Χρ.Μπουτσικάκη στο «Ελληνογερμανικό Πρόγραμμα Διαλόγου»

mpoutsikakis 161219

Του Ινστιτούτου για τον Ευρωπαϊκό και Διατλαντικό Διάλογο του Ιδρύματος «Hanns Seidel»

Αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής το Βουλευτή Α΄ Πειραιώς & Νήσων, κ. Χριστόφορο Μπουτσικάκη και τη Βουλευτή Αχαΐας, κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου, συμμετέχει στο «Ελληνογερμανικό Πρόγραμμα Διαλόγου» του Ινστιτούτου για τον Ευρωπαϊκό και Διατλαντικό Διάλογο του Ιδρύματος «Hanns Seidel», που λαμβάνει χώρα στις 15 - 19 Δεκεμβρίου στο Βερολίνο και το Μόναχο.

Η αντιπροσωπεία αποτελείται από την Ειδική Σύμβουλο του Πρωθυπουργού, κα. Μαίη Ζαννή, τη Σύμβουλο της Υφυπουργού Παιδείας, κα. Μαρίνα Καλαϊτζή, τη συνεργάτιδα του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κα. Μαρία Ρουμπάνη, τη συνεργάτιδα του Υπουργού Εσωτερικών, κα. Στυλιανή Σιαράπη, το Διευθυντή του Προγράμματος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, κ. Μιχάλη Πρίντζο και τον εκπρόσωπο της ΟΝΝΕΔ, κ. Βασίλη Σιαδήμα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, ο κ. Μπουτσικάκης συναντήθηκε στο Βερολίνο με τον Υφυπουργό στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, κ. Norbert Barthle, εντεταλμένο της Γερμανικής Κυβέρνησης για την «Ελληνογερμανική Συνέλευση».

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση αποτελεί ένα δίκτυο οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, κοινωνίας των πολιτών και οικονομικών φορέων, με αντικείμενο την ανταλλαγή «know how», τις συνεργασίες και τη χρηματοδότηση στους τομείς της διαχείρισης αποβλήτων, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της προστασίας του περιβάλλοντος, του πολιτισμού και του τουρισμού, την εξεύρεση κοινού εδάφους για την επίλυση μεγάλων προβλημάτων, όπως το μεταναστευτικό, με αμοιβαία κατανόηση, την ενεργοποίηση των συμμετοχικών δράσεων της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και την οικοδόμηση αποτελεσματικών διοικητικών και οικονομικών δομών στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κατά τη συνάντηση αναπτύχθηκαν επιμέρους πτυχές όλων των ανωτέρων ζητημάτων στο πλαίσιο των ελληνογερμανικών σχέσεων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Επιπλέον, η αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε την Καγκελαρία, όπου συναντήθηκε με την Επικεφαλής της Διεύθυνσης Πολιτικού Σχεδιασμού και Καινοτομίας, Dr. Andrea Schneider, με την οποία συζήτησαν θέματα μετάβασης στην ψηφιακή εποχή. Ακολουθεί συνάντηση στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών και, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επαφών στο Βερολίνο, η αντιπροσωπεία θα μεταβεί στο Μόναχο για τη συνέχεια των συζητήσεων και την ολοκλήρωση του προγράμματος.