Αγιασμός των Υδάτων σε Κερατσίνι και Δραπετσώνα

theofaneia keratsini

Χρ. Βρεττάκος: Ειρηνικό το 2020!

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε σήμερα, παρά την ιδιαίτερα χαμηλή θερμοκρασία, η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην πόλη μας. Έπειτα, ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας του Δήμου μας στο Δημαρχείο.

Παρόντος του δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου, βουλευτών Πειραιά, καθώς και εκπροσώπων Συλλόγων, Ενώσεων και των μελών της Δημοτικής Αρχής, καθώς και πλήθους κόσμου, τα Θεοφάνεια γιορτάστηκαν στην προβλήτα «Ηρακλέους», στον Όρμο Φωρών στο λιμανάκι της Δραπετσώνας και στο λιμανάκι του Αγίου Νικολάου.
Δεκάδες ήταν οι τολμηροί που και φέτος τήρησαν πιστά το έθιμο πέφτοντας στα παγωμένα νερά προκειμένου να έχουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού για μια καλή χρονιά.

Χρ. Βρεττάκος: Ειρηνικό το 2020

Στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο δήμαρχος της πόλης Χρ. Βρεττάκος, μοίρασε ευχές σε όλους και όλες για υγεία και προσωπική και συλλογική ευτυχία. Ταυτόχρονα μίλησε για την ανάγκη η πόλη μας να αποτελεί εστία αλληλεγγύης στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, τονίζοντας ταυτόχρονα τη σημασία της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

Το «παρών» στην εκδήλωση για την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δήμου έδωσαν δεκάδες πολίτες, που γέμισαν την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Κερατσινίου- Δραπετσώνας και όλα τα μέλη της Δημοτικής Αρχής. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι σεβαστοί πατέρες Εμμανουήλ Καροφυλλάκης του Ι.Ν Αγ. Παντελεήμονος και Πολύκαρπος του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου. Οι βουλευτές Πειραιά Δ. Μαρκόπουλος, Γ. Τραγάκης, Ν. Κασιμάτη, Φ. Μπακαδήμα, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου, όπως και εκπρόσωποι φορέων, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, κομμάτων, επικεφαλής δημοτικών κινήσεων και παρατάξεων, εκπρόσωποι ΚΑΠΗ της πόλης και φυσικά εργαζόμενοι από τις όλες υπηρεσίες του Δήμου.

Τέλος, την όμορφη και ζεστή εκδήλωση πλαισίωσε για άλλη μια φορά η μεικτή χορωδία του Δήμου μας υπό τη Μαέστρο Χριστίνα Ρόκκου.

 

eep logo