Καλοκαιρινή γιορτή για τους βρεφονηπιακούς του Δήμου Πειραιά

moralis veakeio vrefonhpiakoi

Aπό χαρούμενες παιδικές φωνές και αισιοδοξία «πλημμύρισε» το Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, στην καλοκαιρινή γιορτή των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών, εντυπωσίασαν με χορευτικά υπό τους ήχους της μουσικής του Μάνου Χατζηδάκη και καταχειροκροτήθηκαν από τους γονείς, τους δασκάλους αλλά και τον κόσμο που βρέθηκε στο Βεάκειο Θέατρο για να στηρίξει την προσπάθειά τους.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, επισήμανε:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, σε αυτή την ημέρα γιορτής για τα παιδιά. Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα προβλήματα στη λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών. Παρά τις προσπάθειες και της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου κας Ζηλάκου, των ανθρώπων του Δήμου και κυρίως των υπευθύνων των Βρεφονηπιακών Σταθμών που δουλεύουν και υπερβάλλουν εαυτούς για να μπορέσουν να λειτουργήσουν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Αυτό που μας δίνει αισιοδοξία για το μέλλον, είναι ότι θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς, τα οποία είναι πολλά. Έλλειψη προσωπικού στην κάθε ειδικότητα, προβλήματα σε κτιριακές υποδομές και σε χώρους που δεν είναι κατάλληλοι για να στεγάσουν τα παιδιά. Τα γνωρίζουμε όλα και ξέρω ότι μπορεί να σκέφτεστε ότι μας επιλέξατε για να τα λύσουμε. Και έτσι είναι. Καταβάλλουμε προσπάθειες στο ευρύτερα δύσκολο περιβάλλον που βιώνει η Ελλάδα. Αν προχωρήσουμε ως χώρα, θέλω να πιστεύω ότι κάθε χρόνο θα βελτιωνόμαστε. Έχω κι εγώ δύο μικρά παιδιά, έχω ίδιες ευαισθησίες με εσάς. Για θέματα που αφορούν στα παιδιά μας, να είστε σίγουροι πως θα κινηθούμε ενωμένοι όλες οι δημοτικές παρατάξεις. Δεσμεύομαι και σε εσάς και στα παιδιά ότι θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστώ πολύ».

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών  Χαραλαμπία Ζηλάκου στην ομιλία της, τόνισε:

«Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι σήμερα εδώ κοντά σας. Πριν λοιπόν παραχωρήσω τη σκηνή, στους μικρούς πρωταγωνιστές της ζωής μας, θα ήθελα να σας μιλήσω από καρδιάς. Μετά την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής στο Δήμο του Πειραιά, μου ανατέθηκε, πριν από 9 μήνες, ένα εξαιρετικά ευαίσθητο κομμάτι, το κομμάτι των Βρεφονηπιακών Σταθμών στο Δήμο μας και ευχαριστώ πολύ το Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε.

Μετά από μία μεταβατική περίοδο προσαρμογής στο περιβάλλον των Βρεφονηπιακών Σταθμών, ξεκινήσαμε να βαδίζουμε με βήματα σταθερά, μεθοδευμένα και στοχευμένα, παρά τις δυσκολίες που συναντήσαμε.

Προσπαθήσαμε να συμβάλουμε στην αναβάθμιση και τη σύγχρονη λειτουργία των υπηρεσιών που παρέχονται στα παιδιά και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των οικογενειών τους.

Στόχος μας είναι η προώθηση και η στήριξη δράσεων για την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών και για τη διαρκή επιμόρφωση του εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προσωπικού. Επιπλέον, στο πλαίσιο της ενίσχυσης και της ενδυνάμωσης του γονεϊκού ρόλου από εξειδικευμένους επιστήμονες και άρτια καταρτισμένους Παιδοψυχολόγους, Λογοπεδικούς, Παιδιάτρους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, προγραμματίσαμε και διοργανώσαμε:

Επιμορφωτικά Σεμινάρια για το προσωπικό
Σεμινάριο Ά Βοηθειών για τους γονείς
Διαλέξεις στη Δημοτική Πινακοθήκη
Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Δράσεις σε συνεργασία με φορείς για τα παιδιά και τους γονείς
Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις και Θεατρικές Παραστάσεις
Αποκριάτικες Εκδηλώσεις
Και τις Καλοκαιρινές μας Γιορτές στο Βεάκειο.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Θεατρικού Παιχνιδιού με θέμα «Ήχοι-Μύθοι-Παραμύθι» που πραγματοποιήθηκε καθόλη τη διάρκεια της Σχολικής Χρονιάς στους Σταθμούς μας, σε συνεργασία με την κα. Μαρία Ρεντίφη, Παιδαγωγό Θεάτρου- Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού, τα παιδιά συνέθεσαν τη δική τους ιστορία, την εικονογράφησαν και έτσι αυτή τη στιγμή είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να απολαύσουμε ένα βιβλίο φτιαγμένο από τα παιδιά μας.

Η εκτύπωση του βιβλίου είναι μια δωρεά της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και του Προέδρου της Βαγγέλη Μαρινάκη, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά. Το Παραμύθι θα το παραλάβετε από τους κατά τόπους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

Επίσης, ευχαριστούμε για την προσφορά τους, την εταιρεία Kόσμος, την εταιρεία Νόση, το Εργαστήρι Φωτογραφίας, τον κ. Βασίλη Καραγιάννη.

Ωστόσο, οι προσπάθειες που καταβάλλουμε δεν σταματούν εδώ. Συνεχίζουμε και προχωράμε διεκδικώντας το καλύτερο για τα παιδιά μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους γονείς, που εμπιστεύεστε στην αγκαλιά μας, ό,τι πολυτιμότερο έχετε, τα παιδιά σας. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ για το έργο που επιτελούν, τη Διευθύντρια των Βρεφονηπιακών Σταθμών, το εκπαιδευτικό προσωπικό, το βοηθητικό προσωπικό, τους εθελοντές για την προσφορά τους και όλους τους συνεργάτες μου για το ζήλο που δείχνουν και τη προσπάθεια που καταβάλουν, πάντα για το καλύτερο.

Εύχομαι Καλή Πρόοδο στα παιδιά σας και καλό καλοκαίρι σε εσάς και τις οικογένειές σας.

Oλοκληρώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για τη στήριξη που μας παρέχει έτσι ώστε οι παροχές των Βρεφονηπιακών Σταθμών να βελτιώνονται μέρα με τη μέρα».

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δικτύων κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης, η Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κα Ευαγγελία Αθανασίου, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Βασίλης Καραγιάννης, Χρήστος Μακρής, Ευγενία Μαυρέα, Νίκος Βιρβίλης, Ζήσης Ούτρας και πλήθος κόσμου.

eep logo