Χρ. Βρεττάκος: Το δίκιο είναι με το μέρος μας

vrettakos keratsini drapetsona

Δήλωση του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας εν όψει της δίκης με την Oil One

“Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου εκδικάζεται στα δικαστήρια του Πειραιά η αγωγή της Oil One ενάντια σε μια ολόκληρη πόλη, ενάντια στο παρόν και το μέλλον μας, ενάντια στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.
Η αγωγή της Oil One δεν αφορά εμένα προσωπικά, αλλά στόχο έχει να εκφοβίσει όσους και όσες διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Στόχο έχει να εκβιάσει καταστάσεις και να ποινικοποιήσει αγώνες και δράσεις για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Ως δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας έπραξα ό,τι όφειλε να κάνει ένας άνθρωπος που επιλέχθηκε με την ψήφο των πολιτών. Να προασπίζεται δηλαδή τα συμφέροντα των ανθρώπων της πόλης και του περιβάλλοντός της. Μέσω της συλλογικής δράσης και της δημόσιας εκφοράς λόγου, προσπάθησα να εκφράσω αυτό που όλη η πόλη απαιτεί: Η δημόσια υγεία μας και ο καθαρός αέρας να πάψουν να γίνονται θυσία για το οικονομικό κέρδος λίγων.
Για δεκαετίες ολόκληρες το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα αποτελούσαν τον φτωχό συγγενή του λεκανοπεδίου. Οι άνθρωποι της περιοχής ζούσαν με το βάσανο της ρύπανσης και της μόλυνσης. Αφότου έκλεισαν οι βαριές βιομηχανίες στην περιοχή- όχι με ευθύνη των κατοίκων- με νομοθετικές ρυθμίσεις μέσα στη νύχτα τα καζάνια επέστρεψαν για να κάνουν και πάλι την καθημερινότητά μας δύσκολη. Από τότε που τα καζάνια επέστρεψαν δίπλα στα σπίτια και τα σχολεία μας, έχει ξεκινήσει ένας μεγάλος αγώνας των κατοίκων για απομάκρυνσή τους. Η Δημοτική Αρχή ήταν και παραμένει συμπαραστάτης αυτής της κινηματικής διαδικασίας και θα εξακολουθήσει να το κάνει μέχρι η Oil One, το τσιμεντάδικο της Lafarge και οι δεξαμενές πετρελαίου των ΕΛΠΕ απομακρυνθούν από τον οικιστικό ιστό της πόλης.
Την Παρασκευή, στα δικαστήρια του Πειραιά δε συμπαραστεκόμαστε σε ένα πρόσωπο, αλλά διαδηλώνουμε για τις ίδιες τις ζωές μας, για το περιβάλλον και τον καθαρό αέρα.
Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Θα νικήσουμε”.

eep logo