Συναντήσεις Χρ. Μπουτσικάκη - Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας της Πολωνίας

boutsikakis chrysoxoidis

Με τον υπ.Προστασίας του Πολίτη Μιχ.Χρυσοχοΐδη και τον υφ. Εξωτερικών Κ.Φραγκογιάννη

Την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, με πρωτοβουλία και με τη συμμετοχή του Βουλευτή ΝΔ Α΄ Πειραιά και Νήσων και Αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Πολωνίας, κ. Χριστόφορου Μπουτσικάκη, κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Πολωνίας συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Κώστα Φραγκογιάννη και ακολούθως με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

boutsikakis polonoi 2

Από την Πολωνική Αντιπροσωπεία παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος της Γερουσίας, κ. Michał Kamiński, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Πολωνίας – Ελλάδας,κ. Daniel Milewski, οι Αντιπρόεδροι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Πολωνίας – Ελλάδας, κ.κ. Tomasz Szymański και Jan Kanthak, οι Βουλευτές – Μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Πολωνίας – Ελλάδας,κ.κ. Tomasz Kostuś και Jacek Żalek, οι Γερουσιαστές – Μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Πολωνίας – Ελλάδας, κ.κ. Mariusz Gromko και Wiktor Durlak, ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, ο Σύμβουλος του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης της Πολωνικής Δημοκρατίας και Πρόεδρος του Ιδρύματος «Αγία Μαρίνα» στην Πολωνία, κ. Patryk Panasiuk και ο Γραμματέας της Πολωνικής Αντιπροσωπείας, κ. Piotr Stępień.

boutsikakis polonoi

Στο πλαίσιο των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Πολωνίας, με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωσή τους, ιδίως στους τομείς της οικονομίας και της ασφάλειας. Ειδικότερα, συζητήθηκε η προοπτική εμβάθυνσης της συνεργασίας στις επενδύσεις και στον τουρισμό και αναζητήθηκαν δυνατότητες αλληλοβοήθειας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Η Πολωνική Αντιπροσωπεία ευχαρίστησε τον κ. Μπουτσικάκη και τους Έλληνες Υπουργούς για τη διεξαγωγή εποικοδομητικών συζητήσεων σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τις δύο Χώρες.

Ο κ. Μπουτσικάκης δεσμεύθηκε από την πλευρά του να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στην περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των δύο Χωρών.

 

Pin It