Ξενάγηση τριών Ευρωπαϊκών Πολυαθλητικών Σωματείων στο Δημοτικό

multisport academy dimotiko

Από τον Κ.Κουρμουλάκη, Προϊστάμενο του Τμ. Θεάτρων και Κινηματογράφων της Δ. Πολιτισμού

Ξενάγηση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, πραγματοποίησαν το Σάββατο εκπρόσωποι τριών ευρωπαϊκών πολυαθλητικών σωματείων (Λάτσιο, Λέφσκι Σόφιας, Ερυθρός Αστέρας), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Multisport Academy που φιλοξενεί στον Πειραιά ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Στην ξενάγηση παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κ. Ιωσήφ Βουράκης και η Διευθύντρια και Γενική Συντονίστρια του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη.
Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Η ξενάγηση έγινε από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Θεάτρων και Κινηματογράφων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κ. Κώστα Κουρμουλάκη.

Η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της, τόνισε ότι το Multisport Academy είναι ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορά στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των πολυαθλητικών σωματείων. Εξέφρασε επίσης, την ικανοποίησή της που οι ομάδες βρέθηκαν σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο και που θα επισκεφθούν και άλλες γωνιές της πόλης. «Ο Δήμος Πειραιά θα είναι πάντα δίπλα σε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες», σημείωσε η κα Ζαρακέλη.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κ. Ιωσήφ Βουράκης, σε δήλωσή του, εξέφρασε την ικανοποίησή του που το Δημοτικό Θέατρο φιλοξένησε ομάδες από διάφορες χώρες του κόσμου και τόνισε πόσο σημαντικό είναι να δίνεται η ευκαιρία σε επισκέπτες της χώρας να μάθουν την ιστορία του Δημοτικού Θεάτρου και να ξεναγηθούν στους χώρους του. «Με αυτόν τον τρόπο δείχνουμε ότι όλοι πρέπει να επισκεφθούν το Δημοτικό Θέατρο που είναι όχι μόνο Φάρος Πολιτισμού, αλλά και ένα μεγάλο «κομμάτι» του πολιτισμού μας σε τοπικό, αλλά και σε εθνικό επίπεδο», υπογράμμισε ο κ. Βουράκης.

Η Διευθύντρια και Γενική Συντονίστρια του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη, σε δήλωσή της, τόνισε ότι το concept του προγράμματος είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ αθλητικών σωματείων και οργανισμών και ευχαρίστησε για τη συμβολή τους τον Δήμο Πειραιά, την Αντιδήμαρχο κα Ανδριάνα Ζαρακέλη και τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωσήφ Βουράκη. Ανέφερε επίσης, πως οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα που είναι η «Λέφσκι», η «Λάτσιο» και ο «Ερυθρός Αστέρας» εντυπωσιάστηκαν από το Δημοτικό Θέατρο, το στολίδι – όπως είπε- όχι μόνο του Πειραιά, αλλά και όλης της χώρας.

 

eep logo