Κέφι, χορός και παιχνίδι στις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις στην Πηγάδα

moralis apokries phgada

Θεατρικό και ξυλοπόδαροι διασκέδασαν τα παιδιά

Χαρά, κέφι, χορός, παιχνίδι και διασκέδαση κυριάρχησαν στην αποκριάτικη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στην πλατεία Πηγάδας στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα.

phgada kataskeves

Η εκδήλωση περιελάμβανε την παιδική θεατρική παράσταση «Γύρω-γύρω μήνες», από την θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος» με διαδραστική συμμετοχή των παιδιών, μέσα από την οποία γνώρισαν έθιμα, παιχνίδια, μουσικές, παραδόσεις. Η παράσταση ήταν βασισμένη στο ελληνικό λαϊκό παραμύθι «Η κυρά Καλή και οι 12 Μήνες».

phgada aerostato

Τα παιδιά ψυχαγωγήθηκαν επίσης, με αποκριάτικη μουσική, διαδραστικά παιχνίδια, face painting, με το εικαστικό εργαστήριο headpieces, με ξυλοπόδαρο, ενώ συμμετείχαν σε διαγωνισμό χορού και αποκριάτικης στολής .

xylopodaros phgada

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου έβαλε την δική της «πινελιά» στη γιορταστική ατμόσφαιρα.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσε η Α΄ Δημοτική Κοινότητα.

filarmonikh phgada

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που τα παιδιά παίζουν, χαμογελούν και συμμετέχουν σε διαδραστικές δραστηριότητες στην αποκριάτικη εκδήλωση του Δήμου, στην πλατεία Πηγάδας. «Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, θα συνεχιστούν στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης και θα κορυφωθούν την Καθαρά Δευτέρα με τα Κούλουμα στη Φρεαττύδα, με συναυλία από τον ρεμπέτη Μπάμπη Τσέρτο και με παραδοσιακά εδέσματα, τα οποία είναι για ακόμα μια χρονιά προσφορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός», υπογράμμισε ο κ. Μώραλης. Κλείνοντας, σημείωσε ότι ο Δήμος Πειραιά έχει διοργανώσει ένα αποκριάτικο πρόγραμμα, με σκοπό να διασκεδάσουν και να ζήσουν όμορφες στιγμές οι δημότες και κυρίως τα παιδιά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όταν χαμογελούν τα παιδιά χαμογελάμε κι εμείς».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά 

Pin It