Τo 16o Novasports Beach Volley Tournament στον Πειραιά

nova sports beach volley

Το 16th Novasports Beach Volley Tournament, που θα διεξαχθεί στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου και στο πρόσφατα ανακαινισμένο γήπεδο στην πλαζ Βοτσαλάκια, υποδέχεται ο Πειραιάς από τις 9 έως τις 12 Ιουλίου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συμμετείχε σήμερα σε Συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών, όπου αναφέρθηκε στο τουρνουά Beach Volley, αλλά και στην επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής να πρωταγωνιστεί η πόλη σε σημαντικά αθλητικά δρώμενα.

Ομιλητές ήταν επίσης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Σταύρος Ελληνιάδης, ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας Forthnet κ. Γρηγόρης Κατσογιάννης και ο Πρόεδρος Επιτροπής Διοργανώσεων Beach Volleyball ΕΟΠΕ κ. Αθανάσιος Ρέρρας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του τόνισε:

«Η ιδέα αυτή ξεκίνησε από μια φιλική κουβέντα με τον Μιχάλη Τριανταφυλλίδη και τον Παύλο Μπελιγράτη, η οποία ευοδώθηκε τελικά και έτσι έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε αυτό το σπουδαίο τουρνουά. Πάντα είχα την άποψη ότι ο αθλητισμός πρέπει να συνδέεται με τον πολιτισμό. Η επιλογή να διεξαχθεί το τουρνουά beach volley μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο, που είναι η ναυαρχίδα των πολιτιστικών κτιρίων στον Πειραιά, και να γίνει ένα καλά οργανωμένο, υψηλού επιπέδου αθλητικό τουρνουά είναι πολύ θετική. Ο κ. Ελληνιάδης ανέπτυξε όλη τη στρατηγική μας γύρω από τα αθλητικά δρώμενα που έχουμε υλοποιήσει δέκα μήνες που είμαστε Δημοτική Αρχή. Θα έλεγα ότι στον αθλητικό τομέα, πάντα με τις δυνατότητες που έχουμε, δίνουμε έμφαση και κάναμε ήδη πολλά πράγματα. Ήμουν από την αρχή θετικός, με τον κ. Κατσογιάννη γνωριζόμαστε από την προηγούμενη θητεία μου στη Super League, γνωρίζω ότι η Forthnet στηρίζει τον ελληνικό αθλητισμό. Τα κανάλια Novasports προβάλλουν όλα τα μεγάλα αθλήματα και τουρνουά, όλα τα πρωταθλήματα και η Forthnet είναι μια ιδιαιτέρως σοβαρή και οργανωμένη εταιρεία. Με τη σύμπραξη της Forthnet, της Ομοσπονδίας και του Δήμου Πειραιά, αλλά και με τη στήριξη ανθρώπων όπως είναι ο Παύλος Μπελιγράτης και ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης που ξέρουν να «τρέξουν» το τουρνουά, πιστεύω ότι ο κόσμος θα παρακολουθήσει μια άρτια διοργάνωση.
Είχαμε τη χαρά ο Μιχάλης να τιμήσει την ομάδα μας τον Ολυμπιακό για πολλά χρόνια έχει διακριθεί και είμαστε συναισθηματικά δεμένοι. Το τουρνουά θα έχει ενδιαφέρον για τους δημότες μας και όχι μόνο. Είναι ένα 4ήμερο τουρνουά, από την Πέμπτη 9 έως την Κυριακή 12 Ιουλίου. Φιλοδοξώ να αποτελέσει ένα πόλο έλξης ακόμα και για τους όποιους τουρίστες είναι στην πόλη. Θα κάνουμε γνωστό και εμείς όσο μπορούμε το τουρνουά. Παράλληλα στο ανακαινισμένο γηπεδάκι στα Βοτσαλάκια του Beach Volley, θα είναι το δεύτερο σημείο όπου θα γίνουν οι αγώνες. Είναι μια δύσκολη διοργάνωση, ωστόσο στο εξωτερικό έχουν πραγματοποιηθεί πολλά τουρνουά μέσα στις πόλεις, και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ιδιαίτερο χρώμα. Είναι δύσκολο αλλά έχουμε μάθει να λύνουμε τα προβλήματα και θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, ώστε να μπορέσουμε στο μέλλον να συζητάμε και για ένταξή μας στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο Πειραιάς πρέπει να είναι μέσα στον αθλητισμό, να συνδιοργανώνει τουρνουά σε πολλά αθλήματα. Χαίρομαι που θα έρθουν και παιδιά να παίξουν και να αγωνιστούν. Όλες οι προϋποθέσεις υπάρχουν για να γίνει ένα πολύ επιτυχημένο τουρνουά, θα προσελκύει τους δημότες και τους φίλους του βόλεϊ από την Περιφέρεια του Πειραιά. Ο κόσμος που θα το παρακολουθήσει θα εναλλάσσεται, θα έχει αγώνες από το πρωί μέχρι το βράδυ, θα υπάρχει μουσική, θα είναι ένα τετραήμερο θετικό για την πόλη και τους επισκέπτες. Οι τελικοί θα μεταδοθούν ζωντανά από τα κανάλια Novasports.
Θα ζητήσουμε τη συνδρομή της Τροχαίας και της Αστυνομίας, ώστε ο χώρος να φυλάσσεται για να μη δημιουργηθούν προβλήματα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συνεργασία όλους όσοι εμπλέκονται. Μακάρι να υπάρχει θετική ανταπόκριση και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.
Η εγκατάσταση θα παραμείνει ως έχει, προκειμένου το επόμενο τετραήμερο και σε συνεργασία με τη Λίγκα του βόλεϊ, την ΕΣΑΠ, να κάνουμε ένα δεύτερο τουρνουά. Πρόκειται για την τελική φάση ενός τουρνουά της ΕΣΑΠ που θα γίνει ακριβώς την επόμενη εβδομάδα, πάλι για 4 μέρες και στα 2 γήπεδα. Ουσιαστικά θα έχουμε ένα δεκαήμερο beach volley στον Πειραιά. Είναι μια πόλη που έχει παραλίες, που βρέχεται από θάλασσα, είμαστε μια πόλη λιμάνι, αν μη τι άλλο, πρέπει να συμμετέχει στα σοβαρά στα τουρνουά beach volley. Αυτή είναι η επιδίωξή μας για το μέλλον και γι αυτό καλούμε τους δημότες να συμμετέχουν. Το σύνθημά μας είναι 10 ημέρες beach volley στην πόλη του Πειραιά. Σας ευχαριστώ πολύ».

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Σταύρος Ελληνιάδης, επισήμανε:

«Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για τη συνεργασία μας τόσο με την ομοσπονδία πετοσφαίρισης, όσο και με τη Forthnet, φιλοξενούμε το πιο δημοφιλές τουρνουά beach volley που γίνεται στην Ελλάδα, για 16η συνεχή χρονιά από τη Forthnet και το οποίο θα συμπεριληφθεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Αυτό από μόνο του το καθιστά ιδιαίτερα σημαντικό. Καλούμε τους δημότες μας να έρθουν να το παρακολουθήσουν και να το ευχαριστηθούν. Θέλουμε να κάνουμε τέτοιες εκδηλώσεις, οι οποίες προσελκύουν το ενδιαφέρον του κόσμου.
Θα πραγματοποιηθεί σε 2 γήπεδα, το ένα θα είναι στα Βοτσαλάκια και το άλλο στο γήπεδο που θα δημιουργηθεί μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο. Αυτό είναι το καινοτόμο στοιχείο. Επιχειρούμε να συνδυάσουμε το άθλημα του beach volley με το πιο χαρακτηριστικό και το πιο όμορφο, κατά τη γνώμη μου, σημείο του Δήμου μας.
Με την ευκαιρία, θα ήθελα να σημειώσω ότι είχαμε φέτος πολλά αθλητικά γεγονότα στον Πειραιά, τα οποία θεωρώ ότι κέντρισαν το ενδιαφέρον των δημοτών μας. Ξεκινήσαμε με τα δρομικά City Run, Street Relays, Fit Kids Run και Attika Run and Fun. Συνεχίσαμε με ένα πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ για παιδιά των δημοτικών σχολείων όπου είχαμε περισσότερες από 300 συμμετοχές. Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας, είχαμε στο Πασαλιμάνι την αναβίωση των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων κολύμβησης, καθώς και μία πολύ μεγάλη εκδήλωση water polo, στην οποία έλαβαν μέρος αθλητές από την πιο μικρή ηλικία μέχρι τους βετεράνους. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, μέσα στο λιμάνι του Πειραιά θα διεξαχθούν αγώνες μπάσκετ 3 x 3 και θα κλείσουμε φυσικά με το τουρνουά Beach Volley.
Είμαι σίγουρος ότι οι δημότες μας θα αγκαλιάσουν και αυτές τις δύο αθλητικές διοργανώσεις, όπως έκαναν μέχρι τώρα στις προηγούμενες. Η ανταπόκρισή τους μας γεμίζει δύναμη να συνεχίσουμε από τον Σεπτέμβριο και με άλλες αθλητικές εκδηλώσεις».

Ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας Forthnet κ. Γρηγόρης Κατσογιάννης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Φέτος, έχουμε δύο σημαντικές πρωτιές. Για πρώτη φορά το τουρνουά θα γίνει σε πλατεία, εντός αστικού κέντρου, με φόντο το πανέμορφο και πρόσφατα ανακαινισμένο κτίριο του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά, ενώ στη φετινή διοργάνωση για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν αγόρια και κορίτσια κάτω των 16 ετών, στη νέα κατηγορία "Under 16" (U16), στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης και εξέλιξης του θεσμού. Το 1ο τουρνουά Beach Volley διοργανώθηκε το 1999 από τη Forthnet, σε συνεργασία με την Ε.Ο.ΠΕ (Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης) και τον διεθνή αθλητή του Volley και άριστο γνώστη του αθλήματος, Μιχάλη Τριανταφυλλίδη. Η επιτυχία της διοργάνωσης εκείνης, αποτέλεσε την αφετηρία έτσι ώστε το τουρνουά να έχει ανοδική πορεία κάθε χρόνο και να χαρακτηρίζεται σήμερα ως το απόλυτο event του καλοκαιριού. Το «Novasports Beach Volley Tournament», έχοντας συμπληρώσει ήδη 15 χρόνια ζωής, συνεχίζει να δίνει το αθλητικό «παρών» σε Αττική και Κρήτη. Αποτελεί μία πολύ δυνατή αγωνιστικά διοργάνωση, επαγγελματικών προδιαγραφών, που αναγνωρίζεται ως θεσμός στα αθλητικά δρώμενα της χώρας και προσελκύει αθλητές υψηλών δυνατοτήτων.».

Ο Πρόεδρος Επιτροπής Διοργανώσεων Beach Volleyball ΕΟΠΕ κ. Αθανάσιος Ρέρρας, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διοργάνωση που οφείλουμε να την αγκαλιάσουμε. Ο Δήμος Πειραιά κάνει μια πολύ δύσκολη διοργάνωση από τεχνικής πλευράς. Πολλά συγχαρητήρια στη νέα δημοτική αρχή που αγκάλιασε αυτό το δύσκολο εγχείρημα. Ο Πειραιάς είναι μια πόλη που έχει μια ιδιαίτερη σχέση με το βόλεϊ και το beach volley. Έχουμε πάνω 4.500 δελτία αθλητών από τον Πειραιά. Είναι σημαντικό γιατί θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού. Στόχος όλων μας στο beach volley είναι οι συνεργασίες. Η ισχύς εν τη ενώσει. Εδώ βρίσκονται η ομοσπονδία, ο Δήμος Πειραιά και η Forthnet. Μόνο έτσι μπορούμε να αναπτύξουμε το άθλημα. Επόμενος στόχος είναι το τουρνουά να ενταχθεί στο παγκόσμιο καλεντάρι. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα τουρνουά του εξωτερικού».

 

eep logo

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ