Πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

gynaikesvia

Τηλεφωνική γραμμή του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας

Ο εγκλεισμός στο σπίτι λόγω του νέου κορωνοϊού έχει οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πολλές γυναίκες ζουν σε συνθήκες συστηματικής κακοποίησης και στη σημερινή συγκυρία χρειάζονται ενημέρωση και πιθανώς βοήθεια, περισσότερο απ’ ότι τον υπόλοιπο καιρό.

Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών στο πλαίσιο των υποστηρικτικών μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, παρέχει συμβουλευτική και ψυχολογική τηλεφωνική υποστήριξη σε όσες γυναίκες το έχουν ανάγκη.

Τη γραμμή στελεχώνουν ψυχολόγος, κοινωνιολόγος και νομικός που παρέχουν άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας καθώς και παραπομπή σε ασφαλείς ξενώνες φιλοξενίας του δικτύου δομών της Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ.
Παράλληλα, η λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής προσφέρει υπηρεσίες ενημέρωσης και τηλεφωνικής συμβουλευτικής σε θύματα όλων των μορφών βίας λόγω φύλου.

Όσες ενδιαφέρεστε μπορείτε να καλείτε στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών: 210-4614575 ή να επικοινωνήσετε στο email: skkeratsini@gmail.com

Ώρες επικοινωνίας 9:00 π.μ. -2:00 μ.μ. (καθημερινά).

eep logo