«Piraeus from home»

piraeus from home1

Ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια του «Greece from home»

Με το #piraeusfromhome o Δήμος Πειραιά συμμετέχει στην εθνική πρωτοβουλία “Greece from home”, που έχει ως στόχο την ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μέσω του Destination Piraeus, της κεντρικής τουριστικής καμπάνιας του Δήμου Πειραιά και το #piraeusfromhome, οι χρήστες του διαδικτύου θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στα ομορφότερα σημεία της πόλης, να εξερευνήσουν, να ανακαλύψουν, να γνωρίσουν, να απολαύσουν, να γευτούν, να ονειρευτούν, να αγαπήσουν την πόλη του Πειραιά μέσα από υπέροχες φωτογραφίες και βίντεο, πάντα από την ασφάλεια του σπιτιού τους.

Παράλληλα και σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, ο Δήμος Πειραιά θα εκπροσωπηθεί στην πανελλαδική καμπάνια των #GreekΑmbassadors, αρχικά από τέσσερις διακεκριμένους Πειραιώτες, την τραγουδίστρια Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου και τους Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή.

piraeus from home2

Η online πλατφόρμα “Greece from home”, αποτελεί μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της «Marketing Greece» με την υποστήριξη της Google. Στόχος της είναι η ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας του ιού COVID-19 και η στήριξη του ελληνικού τουρισμού στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επόμενη μέρα. Απευθύνεται κυρίως στα ξένα κοινά και ειδικότερα στις μεγαλύτερες αγορές προέλευσης επισκεπτών για την Ελλάδα. Το περιεχόμενο αναπτύσσεται γύρω από την ιδέα του σπιτιού – ΗΟΜΕ, δεδομένου ότι ο κορωνοϊός έχει περιορίσει στο σπίτι 1 δις. ανθρώπους στον πλανήτη.

piraeus from home3

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι ο Δήμος Πειραιά εκτός από τα μέτρα για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και μια σειρά κοινωνικών υπηρεσιών για τη στήριξη ευπαθών ομάδων της πόλης, προχωρά σε μια ακόμα πρωτοβουλία, λαμβάνοντας μέρος στην εθνική προσπάθεια για τη στήριξη του ελληνικού τουρισμού. «Οι στιγμές που όλοι βιώνουμε με την πανδημία του κορωνοϊού είναι πρωτόγνωρες και οφείλουμε όλοι να ενώσουμε δυνάμεις για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί διεθνώς. Μέσα από τη νέα καμπάνια “Piraeus from home” θέλουμε να προσφέρουμε στον κόσμο όμορφες εικόνες και να τον «ταξιδέψουμε» νοερά στην πόλη μας, τον Πειραιά, κρατώντας του συντροφιά για όσο διάστημα θα παραμένουμε όλοι στα σπίτια μας», ανέφερε ο κ. Μώραλης και υπογράμμισε ότι μέσα από αυτή την πρωτοβουλία θα προβληθεί παράλληλα ο Πειραιάς στο εξωτερικό.
Τέλος, ο Δήμαρχος Πειραιά ευχαρίστησε τους πρώτους Πειραιώτες «πρεσβευτές» του ελληνικού τουρισμού που λαμβάνουν μέρος σε αυτή την προσπάθεια, την κα Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον κ. Λευτέρη Λαζάρου και τους κυρίους Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή και συνεχάρη το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και τους υπόλοιπους φορείς του τουρισμού για αυτή την αξιέπαινη και πρωτότυπη πρωτοβουλία.

piraeus from home4

Η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη δήλωσε: «Ο Δήμος Πειραιά είναι από τους πρώτους Δήμους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΕΟΤ για συμμετοχή στην εθνική προσπάθεια στήριξης του ελληνικού τουρισμού και της προετοιμασίας για την επόμενη μέρα. Μέσω του #piraeusfromhome και στο πλαίσιο του #greecefromhome οι εικόνες, οι γεύσεις και οι μουσικές της πόλης μας θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο με την βοήθεια του διαδικτύου, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους χρήστες να θυμηθούν, να αναπολήσουν και αν δεν έχουν έρθει στο μεγάλο λιμάνι, να βάλουν τον Πειραιά στα μέρη που θα ήθελαν να επισκεφθούν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους τέσσερις πρώτους Πειραιώτες #greekambassadors που ανέλαβαν να μοιραστούν την αγάπη τους για την πόλη μας. Καλούμε όλους τους Πειραιώτες να μετέχουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια, κοινοποιώντας τις αναρτήσεις του #piraeusfromhome στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Δείτε το βίντεο



Γίνετε μέρος της προσπάθειας και στείλτε μας τις δικές σας φωτογραφίες και εμπειρίες στο Facebook και το Instagram του Destination Piraeus.
facebook.com/destinationpiraeus
instagram.com/destinationpiraeus
#greecefromhome #piraeusfromhome #destinationpiraeus #μένουμεσπίτι #stayhomestaysafe

eep logo