Νέα γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για άτομα με αυτισμό

kinhto2

Από τον Δήμο Πειραιά

Νέα γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης αποκλειστικά για τα άτομα με αυτισμό και τις οικογένειές τους λειτουργεί ο Δήμος Πειραιά, με γνώμονα την περαιτέρω υποστήριξη παιδιών και ενηλίκων πολιτών με ιδιαίτερες ικανότητες που πλήττονται περισσότερο αυτή τη δύσκολη περίοδο από την πανδημία του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, στην τηλεφωνική γραμμή 210-25.26.000, η οποία βρίσκεται πλέον στη διάθεση των ατόμων με αυτισμό, ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ειδικοί παιδαγωγοί και μουσικοί από την «ΕΠΙΛΟΓΗ Κοιν.Σ.Επ» και το Ανθρωπιστικό Σωματείο «ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ» που συνεργάζονται με τον Δήμο Πειραιά γι΄ αυτή την ενέργεια κοινωνικού χαρακτήρα, δίνουν συμβουλές και κατευθύνσεις ως προς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η τηλεφωνική γραμμή 210-25.26.000 είναι διαθέσιμη από Δευτέρα έως Κυριακή από τις 11:00 έως 18:00.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως η υποστήριξη των ατόμων με αυτισμό σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού αποτελεί ηθική υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής. «Ο εγκλεισμός των ατόμων με αυτισμό κάθε ηλικίας επιβαρύνει περισσότερο την υγεία τους και δημιουργεί επιπλέον προβλήματα. Στόχος μας με τη λειτουργία της νέας τηλεφωνικής γραμμής αποκλειστικά για τα άτομα με αυτισμό, είναι να περιορίσουμε όσο το δυνατόν την ψυχική επιβάρυνση των ίδιων και των οικογενειών τους», τόνισε ο κ. Μώραλης, ο οποίος στη συνέχεια εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην «ΕΠΙΛΟΓΗ Κοιν.Σ.Επ» και στο Ανθρωπιστικό Σωματείο «ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ» που διαθέτουν στον Δήμο το έμπειρο επιστημονικό τους δυναμικό, γι΄ αυτόν τον σημαντικό κοινωνικό σκοπό.
Κλείνοντας, ο κ. Μώραλης τόνισε: «Πιστεύω πως σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε όλοι, η υλοποίηση ακόμα περισσότερων δράσεων αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς για τα άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες αποτελεί καθήκον. Θα ήθελα να καλέσω τους ίδιους και τις οικογένειές τους να μη διστάσουν και να απευθυνθούν στους ειδικούς, ώστε να μην επιβαρύνεται περαιτέρω η ψυχολογία τους από τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης».

H Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη, σε δήλωσή της, σημείωσε: «Με σταθερό γνώμονα την κοινωνική αλληλεγγύη, θεωρούμε αμετάθετη υποχρέωσή μας να προχωρήσουμε στην ψυχολογική υποστήριξη των ατόμων με ιδιαίτερες ικανότητες με τη συνδρομή ενός εξειδικευμένου ανθρωπιστικού σωματείου, το οποίο και ευχαριστώ για τη σημαντική του συμβολή».

Η Πρόεδρος του Ανθρωπιστικού Σωματείου «ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ» κα Κική Γρηγοριάδου, ανέφερε σε δήλωσή της: «Όπως όλα αυτά τα χρόνια έτσι και αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε όλοι μας, δηλώνουμε παρόντες και θα σταθούμε δίπλα στις οικογένειες των ατόμων με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, κατανοώντας τα τεράστια προβλήματα που επιφέρει ο εγκλεισμός των ατόμων αυτών καθώς και των οικογενειών τους. Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε για όλους όσοι έχουν ανάγκη. Ευχόμαστε σε όλους καλό Πάσχα και γρήγορα να επιστρέψουμε υγιείς στην καθημερινότητά μας».

 

eep logo