Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πάσχα με άδειους δρόμους

peiraias adeios dromos

Υψηλά τα πρόστιμα για τους παραβάτες

Απόλυτη πειθαρχία φαίνεται πως έδειξαν μέχρι στιγμής οι περισσότεροι Έλληνες σε όλη την επικράτεια, στα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς η κίνηση στους κεντρικούς άξονες είναι μειωμένη.

Ήδη οι αρχές είχαν ανακοινώσει αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων τα οποία τέθηκαν σε ισχύ από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έως και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα άσκοπης μετακίνησης και συνωστισμού.

Στο επίκεντρο τέθηκε ειδικά η Κυριακή του Πάσχα. Από το πρωί έχουν στηθεί μπλόκα σε εθνικές οδούς και περιφερειακούς δρόμους που οδηγούν σε εξοχικές κατοικίες ώστε να αποφευχθεί η άσκοπη μετακίνηση. Σημειώνεται ότι όσοι παραβιάσουν τα μέτρα θα υποχρεωθούν να πληρώσουν πρόστιμο 300 ευρώ, ενώ προβλέπεται η αφαίρεση πινακίδων και ο ενδελεχής έλεγχος του κωδικού μετακίνησης Β4.

Ειδικά για την Κυριακή προβλέπεται επίσης η επιτήρηση πάρκων και άλλων περιοχών που συνήθως καταφεύγουν οι κάτοικοι των πόλεων για βόλτες, όπως είναι στην Αττική το Ζάππειο, το Πεδίο του Άρεως, ο λόφος του Φιλοπάππου, το Τατόι κ.λπ. Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθούν τα drone και τα ελικόπτερα της Αστυνομίας, που παράλληλα θα επιτηρούν και μέσα στις πόλεις στο πλαίσιο της αντιμετώπισης κλοπών, διαρρήξεων με στόχο τα κλειστά καταστήματα, καθώς και άλλων έκνομων ενεργειών, για την τήρηση της Ασφάλειας.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέτρα, έχουν ενταθεί οι αστυνομικές περιπολίες στις αγορές για την αποφυγή συνωστισμού, αλλά και για κλοπές και άλλα αδικήματα.

Στόχος των αρχών είναι και να μην υπάρξουν συναθροίσεις σε σπίτια και εξοχικά, όπου δεν θα τηρούνται οι αποστάσεις. Υπενθυμίζεται το πρόστιμο για δημόσιες συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων είναι 1.000 ευρώ για κάθε άτομο, κάτι που ισχύει και για τις συναθροίσεις για το ψήσιμο του αρνιού, ενώ όπως επισημαίνουν παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας, σε ακραίες περιπτώσεις προβλέπεται και αυτόφωρο, με το άρθρο 285, που αφορά στην αποτροπή διάδοσης νόσου.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Άδεια πόλη η Αθήνα την Κυριακή του Πάσχα

Οι Αθηναίοι πάντως φαίνεται πως ακολούθησαν τις οδηγίες και δεν προχώρησαν σε άσκοπες μετακινήσεις. Ενδεικτικό είναι μάλιστα ότι στον Κηφισό, τη Συγγρού αλλά και την Κηφισίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ που βρέθηκε ανήμερα του Πάσχα στο Κέντρο Διαχείρισης Οδικής Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, οι δρόμοι ήταν άδειοι.

Το Κέντρο Διαχείρισης Οδικής Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής καταγράφει μέσω των 218 καμερών, την κυκλοφορία στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου, που σήμερα είναι σχεδόν μηδενική.

«Βλέπουμε μια άδεια Αθήνα. Μόνο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κινούνται», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στον ΣΚΑΪ και χαιρέτησε την πειθαρχία των Αθηναίων.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, την προηγούμενη εβδομάδα παρατηρήθηκε μια αύξηση 15% στην κυκλοφορία ωστόσο τόσο το Μεγάλο Σάββατο όσο και σήμερα Κυριακή του Πάσχα οι δρόμοι είναι άδειοι.

Πηγή: iefimerida.gr

eep logo