«Σχεδιάστε την πρώτη ημέρα που θα ξαναβγείτε στους δρόμους και τις πλατείες!»

paidikh zografia

Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής του "Ζω στον Πειραιά" με το βλέμμα στο μέλλον!

Τα παιδιά μας θα φανταστούν και θα ζωγραφίσουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο την πρώτη ημέρα που θα μπορούν, ελεύθερα και άφοβα, να ξαναβγούν στους δρόμους και τις πλατείες προσφέροντάς μας δημιουργίες γεμάτες έμπνευση και αισιοδοξία. Θέλουμε λοιπόν να προσκαλέσουμε όλα τα παιδιά να πιάσουν τα καλλιτεχνικά υλικά τους και να δημιουργήσουν έργα για να συμμετάσχουν στον Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2020 του Ζω στον Πειραιά!

Το θέμα του διαγωνισμού είναι:
«Σχεδιάστε πώς θα περάσετε την πρώτη ημέρα που θα μπορείτε, ελεύθερα και άφοβα, να ξαναβγείτε στους δρόμους και τις πλατείες»

Θα βραβευθούν 12 έργα (ένα από κάθε ηλικία). Για την αξιολόγηση των έργων και την επιλογή των 12 επικρατέστερων θα συσταθεί ειδική επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από ειδικούς της Ζωγραφικής και γενικότερα των Τεχνών.
Οι δημιουργοί των 12 έργων που θα διακριθούν, θα λάβουν βραβείο (Δώρο ή Δωροεπιταγή), ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν τιμητικό έπαινο για τη συμμετοχή τους.

Τα έργα των παιδιών θα εκτεθούν στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν και θα διατεθούν προς πώληση χωρίς συγκεκριμένο αντίτιμο. Το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα πάει εξ’ ολοκλήρου στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας Πειραιά, εκπρόσωποι του οποίου θα παρευρίσκονται στην Δημοτική Πινακοθήκη καθ’ όλη την διάρκεια της εκδηλώσεως και θα λάβουν κατευθείαν το αντίτιμο των έργων.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
Στο διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλα τα παιδιά, ηλικίας από 4 μέχρι 16 ετών, με ένα μόνο ατομικό έργο. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να αποστείλουν τα έργα τους πρώτα με ηλεκτρονική αλληλογραφία στο info@zostonpirea.gr έως την Κυριακή 10 Μαΐου.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλα τα έργα θα ζητηθούν κάποια στιγμή και σε φυσική μορφή προκειμένου να εκτεθούν στην Πινακοθήκη (θα ενημερωθείτε ηλεκτρονικά)
Τα έργα θα πρέπει απαραίτητα:
 Να είναι σε χαρτί ακουαρέλας 25 x 35 cm, με υλικά και τεχνική ελεύθερης επιλογής του παιδιού.
 Να φέρουν την υπογραφή του παιδιού.
 Να αναγράφουν το ονοματεπώνυμο του παιδιού, την ηλικία του καθώς και τα πλήρη στοιχεία του γονέα (ονοματεπώνυμο/τίτλο, διεύθυνση, mail και τηλέφωνο επικοινωνίας).

 

eep logo