Εργασίες καθαρισμού του Δημοτικού Νεκροταφείου «Η Ανάσταση»

anastash katharismos 1

Αυτοψία Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε σήμερα το Δημοτικό Νεκροταφείο «Η Ανάσταση», στο οποίο βρίσκονται σε εξέλιξη εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού και καλλωπισμού του πρασίνου για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του χώρου.

Ο κ. Μώραλης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο κ. Γρηγόρη Καψοκόλη, συνομίλησε με τους εργαζόμενους του Δήμου και τον Προϊστάμενο του Κοιμητηρίου κ. Νίκο Κατσαφάδο για την πορεία των εργασιών και ενημερώθηκε για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των εκτεταμένων παρεμβάσεων, τις οποίες πραγματοποιούν οι Διευθύνσεις Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου.

anastash moralis

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Νεκροταφείο «Η Ανάσταση» παρέμεινε κλειστό επί τέσσερεις ημέρες για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

anastash katharismos 2

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως οι εργασίες καθαρισμού στο Νεκροταφείο της Ανάστασης, ήταν επιβεβλημένες, καθώς πρόκειται για ένα ιστορικό κοιμητήριο με σημαντικά ταφικά μνημεία. Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης σημείωσε: «Είναι σαφές πως προτεραιότητα και κύριο μέλημα του Δήμου είναι η υλοποίηση κοινωνικών δράσεων και μιας σειράς προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Ωστόσο, η λειτουργία του Δήμου δεν μπορεί να σταματήσει. Στην κατεύθυνση αυτή επισκέφθηκα το Νεκροταφείο της Ανάστασης και ενημερώθηκα για τις εργασίες που υλοποιούν οι Διευθύνσεις Καθαριότητας και Πρασίνου. Την επόμενη εβδομάδα θα είναι καθαρό και αισθητικά αναβαθμισμένο, όπως το θέλουμε και εμείς και οι δημότες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους για την προσπάθεια που καταβάλλουν, έτσι ώστε όταν αρθούν τα μέτρα να είναι το Νεκροταφείο στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».
Κλείνοντας, επεσήμανε ότι η προσέλευση στα Νεκροταφεία απαγορεύεται πλην των ειδικών τελετών σύμφωνα με τις οδηγίες του κράτους, σημειώνοντας πως όταν αρθούν τα μέτρα οι δημότες θα μπορούν να το επισκέπτονται.

eep logo