Aπορριμματοφόρα σύγχρονης τεχνολογίας και καφέ κάδοι συλλογής οργανικών αποβλήτων

ioakeimidis patoulis aporrimatofora

Στους Δήμους Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη και Μοσχάτου-Ταύρου

Σύγχρονα απορριμματοφόρα υψηλής τεχνολογίας και καφέ κάδους για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων παρέδωσε στους Δήμους Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη και Μοσχάτου-Ταύρου, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανακύκλωση 2020» που έχει στόχο την ενίσχυση του συστήματος διαλογής στην πηγή και αποτελεί τον πρώτο κύκλο παράδοσης υλικού. Θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος προκειμένου να ενισχυθούν με ακόμα περισσότερους κάδους και απορριμματοφόρα οι Δήμοι της Αττικής.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης παρέδωσε στον Δήμαρχο Νίκαιας-Αγ. Ι.Ρέντη Γ. Ιωακειμίδη 2 ειδικά απορριμματοφόρα σύγχρονης τεχνολογίας και 200 καφέ κάδους και ακολούθως παρέδωσε στον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου Α. Ευθυμίου, 1 απορριμματοφόρο και 110 κάδους.

Σταδιακά το επόμενο διάστημα θα διατεθεί ανάλογος εξοπλισμός στο σύνολο των Δήμων της Αττικής. Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως παράλληλα με την εθνική μάχη που δίνεται για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, παραμένει στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Περιφέρειας η ενίσχυση και διάδοση της ανακύκλωσης σε όλη την Αττική, με στόχο να συρρικνώσουμε τα ποσοστά του σύμμεικτου σκουπιδιού που φτάνει στη Φυλή. «Με σχέδιο και σε συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής αλλάζει το μοντέλο καθαριότητας και κάνουμε μια νέα “πράσινη” αρχή στο πλαίσιο των σύγχρονων ευρωπαϊκών πρακτικών», υπογράμμισε.

Νίκαια - Αγ.Ι.Ρέντης

Κατά τη διάρκεια της παράδοσης - παραλαβής, παρόντες ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Σ. Αντωνάκου, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γ. Μπακατσέλος και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γ. Λεγάκης και ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α Ν.Τράκας.

Σε δηλώσεις τους ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος επισήμαναν τα εξής:

Δήλωση Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη

Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι σήμερα εδώ στον όμορφο Δήμο σας και δίπλα σε έναν άξιο αυτοδιοικητικό, τον Δήμαρχο Γ. Ιωακειμίδη. Στο πλαίσιο του προγράμματος μας για την αλλαγή νοοτροπίας και ενίσχυσης της ανακύκλωσης στην Αττικής παραδώσαμε σήμερα 2 απορριμματοφόρα που διαθέτουν την πιο σύγχρονη τεχνολογία στην Ευρώπη και καφέ κάδους για τη συλλογή βιοαποβλήτων. Είμαι βέβαιος ότι σε συνεργασία με τους Δήμους και τους πολίτες θα φτιάξουμε ένα καλύτερο περιβάλλον που θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας και σε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.

Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης

Είμαστε παρά πολύ χαρούμενοι σήμερα που ξεκινά εδώ στον Δήμο μας αυτό το πρόγραμμα και θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά τον κ. Γ. Πατούλη, αλλά και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς Σ. Αντωνάκου. Πιστεύουμε πάρα πολύ στην ανακύκλωση και στην μέθοδο της κομποστοποίησης. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η χώρα μας κάνει ένα βήμα μπροστά σ΄ένα ζήτημα που είχε μείνει πολύ πίσω και είναι εξίσου σημαντικό που αυτό το βήμα ξεκινά πρώτα απ΄όλα από την Περιφέρεια Αττικής.

Μοσχάτο-Ταύρος

Κατά τη διάρκεια της παράδοσης - παραλαβής στον Δήμο Μοσχάτου-Τάυρου παρόντες ήταν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Δ. Νάνου, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλης. Τον Δήμαρχο Α. Ευθυμίου συνόδευαν οι Αντισήμαρχοι Καθαριότητας Θ. Ντερέκας, Οικονομικών Β. Γρούμπας, Πρασίνου Γ. Φελάς, Πολιτισμού Α. Δείξιμος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θ. Μελίστας.

Σε δηλώσεις τους ο Πετριφερειάρχης και ο Δήμαρχος επισήμαναν τα εξής:

Δήλωση Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη

«Με χαρά βρίσκομαι εδώ στο Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου και συναντώ έναν άξιο Δήμαρχο όπως είναι ο Α. Ευθυμίου. Παραδίδουμε απορριμματοφόρα σύγχρονης τεχνολογίας και καφέ κάδους, για να κάνουμε όλοι μαζί μία νέα «πράσινη» αρχή στην Αττική. Η θέληση και η αποφασιστικότητα των δημοτικών αρχών σε συνεργασία με το στοχευμένο σχεδιασμό της Περιφέρειας είναι η βάση και το εχέγγυο για να πετύχουμε σε αυτό το εγχείρημα. Πρόκειται για ένα προσωπικό μας στοίχημα και είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε. Στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου προγραμματίζουμε να υλοποιήσουμε σειρά έργων, τα οποία θα προχωρήσουμε με γρήγορες διαδικασίες. Παράλληλα θα ήθελα να συγχαρώ το Δήμαρχο για την παραχώρηση του πράσινου σημείου το οποίο η Περιφέρεια θα επιδοτήσει, ώστε άμεσα να αποδοθεί στους πολίτες, ως πρότυπο περιβαλλοντικό σημείο της χώρας.

Δήλωση Δημάρχου Μοσχάτου -Ταύρου Α. Ευθυμίου

Υποδεχόμαστε με χαρά το φίλο και συντοπίτη Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη σε μία σημαντική μέρα για εμάς, καθώς ξεκινάει εδώ στον Δήμο μας το πολύ σημαντικό πρόγραμμα της ανακύκλωσης και της συλλογής βιοαποβλήτων. Θέλω να τον ευχαριστήσω και να διαμηνύσω ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να πετύχει και ο Δήμος και η Περιφέρεια που υλοποιεί το πρόγραμμα. Το μεγάλο στοίχημα και για εμάς και για την Περιφέρεια θα είναι και το πράσινο σημείο που έχουμε παραχωρήσει, το οποίο είναι μοναδικό για τη χώρα μας. Εύχομαι καλή επιτυχία στην Περιφέρεια και στο πρόγραμμα ανακύκλωσης που είναι πρωτοπόρα στην Ελλάδα αλλά και στα αναπτυξιακά έργα που υλοποιεί όπως είναι η ανάπλαση του Φαληρικού όρμου, που είναι ιδιαίτερης σημασίας για εμάς.

eep logo