O Γ.Ραγκούσης για την ενδεχόμενη απόσυρση της διάταξης ΣΜΑ για το Σχιστό

sxisto perioxh

Δήλωση του Βουλευτή Β’ Πειραιά και αρμόδιου τομεάρχη Προστασίας Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ

Με δήλωσή του ο βουλετής της Β΄Πειραιά και Τομεάρχης Προσταίας Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης σχολιάζει την απόσυρση της διάταξης για το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Πειραιά, επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρξει "δημόσια δήλωση της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να την επαναφέρει αργότερα", ώστε η απόσυρση να είναι οριστική. 

Το σχόλιο του Γιάννη Ραγκούση έχει ως εξής:
"Από το φονικό Νομοσχέδιο «κορωνοιό» για το περιβάλλον, η ενδεχόμενη απόσυρση της διάταξης για το ΣΜΑ του Δήμου Πειραιά στο Σχιστό, θα είναι θετική.
Όμως, για να είναι η απόσυρση αυτή οριστική, θα πρέπει να συνοδευτεί από δημόσια δήλωση της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να την επαναφέρει αργότερα, καθώς και ότι σε οποιεσδήποτε συνθήκες απορρίπτει τελικά το Σχιστό ως λύση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Πειραιά.

Εάν σήμερα επιβεβαιωθεί στη Βουλή η απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης, δίχως να υπάρξει τέτοια δημόσια δέσμευση από την κυβέρνηση, τότε αναμφίβολα θα πρόκειται για μία προσωρινή απόφαση.

Θα πρόκειται για απόφαση που αναγκαστικά λαμβάνει η κυβέρνηση για μικρό χρονικό διάστημα, ενόψει ενδεχόμενων πολιτικών σχεδιασμών της.

Ουσιαστικά θα πρόκειται για χυδαίο κυβερνητικό εμπαιγμό των πολιτών του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας".