Ν. Ορφανός: «Οπωσδήποτε την Κυριακή»

orfanos poli

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού των Σερρών, EpilogesTV με τη Ζωή Χειμωνίδου μίλησε ο βουλευτής Β΄ Πειραιά με το ΠΟΤΑΜΙ, Νίκος Ορφανός.
Ο βουλευτής μίλησε για την ευκαιρία που μας δίνεται με τις νέες προτάσεις που καταθέσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι στην παράταση και να αυξήσουμε τους συμμάχους μας στην ευρωζώνη τη στιγμή που, κάποιοι από αυτούς, ζητούσαν επίμονα την έξοδο μας από το ευρώ..
Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν θα προτιμούσε την ταινία « Ποτέ την Κυριακή» με τη Μελίνα Μερκούρη παραπέμποντας στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ο βουλευτής εξέφρασε την προτίμησή του – σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία – στην ταινία του διακεκριμένου Γάλλου σκηνοθέτη Φρανσουά Τριφό « Οπωσδήποτε την Κυριακή»
« Ακόμα και ο γάλλος πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, γνωστός για την σκληρή στάση του απέναντι στην Ελλάδα, φαίνεται πως άλλαξε γνώμη και μας στηρίζει στην νέα προσπάθεια. Πρέπει να ξέρετε ότι εάν βγαίναμε από το ευρώ θα επιστρέφαμε στη δραχμή του 1950 και όχι του 1995, γεγονός που δε θα οδηγούσε μόνο στην απότομη φτωχοποίηση μας αλλά θα έθετε σε κίνδυνο και τη γεωστρατηγική θέση της χώρας μας» τόνισε ο κύριος Ορφανός για να συμπληρώσει:
« Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή αυτή σε αυτή τη χρονική συγκυρία. Ωστόσο η διαπραγμάτευση δεν τελειώνει με την όποια συμφωνία. Η συμφωνία δεν είναι γραμμένη σε πέτρινες πλάκες. Μπορούμε αφού συμφωνήσουμε, στη συνέχεια να διεκδικήσουμε ακόμα καλύτερους όρους και ευνοϊκότερες ρυθμίσεις, καθώς και εξάλειψη των όποιων δυσλειτουργιών,ώστε να οδηγηθούμε στην ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Με αυτόν τρόπο θα οδηγηθούμε στον εκσυγχρονισμό του κράτους και θα απεμπλακούμε σταδιακά από τους δανειστές» κατέληξε ο κύριος Ορφανός.

 

eep logo