Επίσκεψη στο υπό ανέγερση Κέντρο Υγείας Κερατσινίου

patoulis kentro ygeias keratsiniou

Χρηματοδοτείται με 5 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής 2014- 2020

Για την πορεία υλοποίησης του υπό ανέγερση Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στο Κερατσίνι, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής 2014 - 2020 με επιλέξιμο προϋπολογισμό 5.000.000,00 ευρώ, ενημερώθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Στην επίσκεψη, τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη συνόδευε η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου και ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΥ∆ΕΠ) της Περιφέρειας Αττικής Δ. Δρόσης, ενώ παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Κερατσινίου Χ. Βρεττάκος, ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Χ. Ροϊλός και εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρείας.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης αμέσως μετά με δηλώσεις του επισήμανε:
«Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει έμπρακτα και με συγκεκριμένα έργα στη θωράκιση της υγείας των πολιτών. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα στην Περιφέρεια ξεκινήσαμε την υλοποίηση ενός σημαντικού στόχου που αφορά στον προσυμπτωματικό έλεγχο των πολιτών. Γιατί η πρόληψη είναι η καλύτερη ασπίδα προστασίας της υγείας μας. Το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου με την κατάλληλη στελέχωση και τον ανάλογο εξοπλισμό θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας προς του πολίτες και θα αποτελέσει πρότυπο λειτουργίας».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Βρεττάκος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για το επίπεδο συνεργασίας και υπογράμμισε πως «το υπό ανέγερση Κέντρο Υγείας είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο όχι μόνο για την πόλη μας, αλλά για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά». Ο Χρ. Βρεττάκος τόνισε επίσης, ότι «για περίπου 20 χρόνια, κάτοικοι και δημοτικές αρχές, πάλευαν για την ανέγερσή του. Αυτό, πήρε σάρκα και οστά, χάρη στην εξαιρετική συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με την πρώην περιφερειάρχη κ.Δούρου, τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Γαβρίλη και τον υπουργό Υγείας της προηγούμενης κυβέρνησης. Αυτή η συνεργασία συνεχίζεται και σήμερα με τη νέα Περιφερειακή Αρχή, με στόχο την αποπεράτωση του έργου και την κατάλληλη στελέχωσή του. Στόχος είναι η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ολοκλήρωσή του, με σκοπό η νέα δομή να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας προς τους πολίτες».

Ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Χ. Ροϊλός επισήμανε ότι στόχος είναι να εξασφαλιστεί τα ταχύτερο δυνατό η λειτουργία του Κέντρου Υγείας και τόνισε ότι η στελέχωσή του με το αναγκαίο επιστημονικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα συμβάλει στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας.

kentro ygeias keratsiniou

Το Κέντρο Υγείας

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων το Κέντρο Υγείας θα είναι έτοιμο σε ένα μεγάλο ποσοστό μέχρι το φθινόπωρο. Μάλιστα μέχρι τέλος του έτους θα μπορεί να έχει τεθεί σε λειτουργία.

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας θα παρέχει υπηρεσίες με 14 εξεταστήρια γενικής Ιατρικής και παθολογίας (συμπεριλαμβανομένων γυναικολογικού και παιδιατρικού), οδοντιατρείο, μικροβιολογικό εργαστήριο, αίθουσα ακτίνων, αίθουσα υπερήχων, αίθουσα μικροεπεμβάσεων, ανάνηψη.

Επίσης θα περιλαμβάνει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τα γραφεία των ιατρών και της Διοίκησης και τους προβλεπόμενους από την εγκεκριμένη μελέτη συνοδούς χώρους.

eep logo