K. Καραμανλής: «Το χρονοδιάγραμμα για το Μετρό στον Πειραιά»

metro empty

Μανιάτικα-Πειραιάς-Δημοτικό Θέατρο θα παραδοθούν το 2022!

Στο σχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αναφέρεται ο αρμόδιος Υπουργός, Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» και στον δημοσιογράφο Προκόπη Γιόγιακα. «Τώρα, σε δύσκολη περίοδο, έχουμε καταφέρει η λειτουργία των ΜΜΜ να γίνεται με αξιοπιστία, σχέδιο και μόνο ορισμένα μεμονωμένα προβλήματα. Σίγουρα θέλουμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα, αλλά δουλεύουμε αθόρυβα και χωρίς μεγάλα λόγια» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση «Πότε αναμένεται να παραδοθεί ο σταθμός του Πειραιά μια και υπάρχει υπέρβαση στο χρονοδιάγραμμα κατασκευής του; Υπάρχουν νέες απαιτήσεις από τον εργολάβο»; ο υπουργός Μεταφορών παραδέχεται ότι υπάρχουν καθυστερήσεις από τα προηγούμενα χρόνια.
Επισημαίνει όμως ότι «Εργαζόμαστε μεθοδικά, όμως, ώστε Μανιάτικα-Πειραιάς-Δημοτικό Θέατρο να παραδοθούν το 2022. Όσο για τις οικονομικές διεκδικήσεις της Κοινοπραξίας που έχουν τη γενεσιουργό αιτία τους στο παρελθόν, θα εξεταστούν από την Αττικό Μετρό ΑΕ. Όλα πάνε καλά και οι 3 πρώτοι σταθμοί της επέκτασης προς Πειραιά (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια) μετά από εντατική προσπάθεια θα λειτουργήσουν τον Ιούλιο».