Δήμος Πειραιά: Κινητικότητα για τις μεγάλες εκκρεμότητες!

keranis lef athinon peiraios

Υπογειοποίηση γραμμών ΗΣΑΠ και Δικαστήρια συζητούν Μώραλης με Γεραπετρίτη-Τσιάρα

Με μια διπλή συνάντηση του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα «επαναθερμαίνεται» η συζήτηση δήμου και κυβέρνησης για τις μεγάλες εκκρεμότητες της πόλης, που συνιστούν η υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από τον Πειραιά μέχρι τα Νέο Φάληρο, αλλά και η λύση στο πρόβλημα στέγασης των Δικαστηρίων Πειραιά.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε, μετά από «εκτός θέματος» ερώτηση του Portnet, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε o Δήμος Πειραιά για τις «Ημέρες Θάλασσας», ο Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και πρόκειται την Τετάρτη να συναντηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, για τα δυο αυτά θέματα. Βέβαια, ο δήμαρχος Πειραιά εξήγησε ότι συναντήσεις με υπουργούς της κυβέρνησης πραγματοποιεί τακτικά η δημοτική αρχή, χωρίς να τις διαφημίζει, αν δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο.
Από την απάντησή του πάντως προκύπτουν δύο ενδιαφέροντα σημεία. Σε ότι αφορά την υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ, έχει εκδηλωθεί πρόθεση να χρηματοδοτήσει ο ΟΛΠ την αναγκαία επικαιροποίηση της σχετικής μελέτης. «Είναι μια πρόθεση, δεν είναι κάτι επίσημο» υπογράμμισε ο Γ.Μώραλης.

Σε ότι αφορά τέλος τα Δικαστήρια, υπόθεση η οποία «λιμνάζει» εδώ και έξι χρόνια με ευθύνη κυρίως της προηγούμενης κυβέρνησης, που δεν αξιοποίησε το πρώην γιαπί της Ραλλείου που της παραχώρησε ο Δήμος Πειραιά, η υπόθεση είναι πιο σύνθετη. Φαίνεται πάντως να ξανάρχεται στο προσκήνιο η εναλλακτική της αξιοποίησης του πρώην εργοστασίου «Κεράνη».
Προσοχή: Όχι του «Κεράνη» της Θηβών, αλλά του πρώην εργοστασίου που υπάρχει στην είσοδο της πόλης, στην λεωφόρο Αθηνών-Πειραιώς.

 

Pin It