«Αδυναμία νοσηλείας κρουσμάτων COVID-19 και παραιτήσεις ιατρών στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας»

nosokomio esoteriko

Ερώτηση της βουλευτή Β΄ Πειραιά του ΜέΡΑ25 Φωτεινής Μπακαδήμα

Με θέμα «Αδυναμία νοσηλείας κρουσμάτων COVID-19 και παραιτήσεις ιατρών στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας», η βουλευτής Β΄ Πειραιά και Γραμματέας της ΚΟ του ΜέΡΑ25 Φωτεινής Μπακαδήμα καταθέτει Ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας περαιτέρω διευκρινίσεις για το φλέγον θέμα.

Ακολουθεί η Ερώτηση της Φ.Μπακαδήμα:

«Με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), κ. Παναγιώτης Παπανικολάου, γνωστοποίησε μια κατάσταση γνωστή που πλέον έφτασε στο απροχώρητο.
Το Κρατικό Νίκαιας είναι ένα νοσοκομείο με τεράστια και σημαντικότερα προβλήματα που εντάθηκαν με τη μετατροπή του σε Νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό χωρίς να γίνει καμία πρόβλεψη ή ενίσχυση του.
Έτσι, με την κατάσταση να χειροτερεύει καθημερινά φτάσαμε στο σημείο να αδυνατεί το Ίδρυμα να δέχεται επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού υπό αυτές τις δραματικές ελλείψεις και την υποστελέχωση.
Την αδυναμία αυτή επιβεβαίωσε και αποφάσισε ομόφωνα η γενική συνέλευση των γιατρών του Γενικού νοσοκομείου Νίκαιας-Πειραιά.
Μάλιστα όπως αναφέρει ο κ Παπανικολάου ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κι η υπεύθυνη της Πτέρυγας κορωνοϊού έχουν ήδη υποβάλλει τις παραιτήσεις τους.

Κατόπιν των παραπάνω,

Ερωτάται ο κ Υπουργός:
1. Είναι ενήμερος για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο Κρατικό Νίκαιας;
2. Έχουν υποβληθεί οι παραιτήσεις των γιατρών που αναφέρονται στην ανάρτηση;
3. Ποιες άμεσες πρωτοβουλίες βελτίωσης της κατάστασης και επίλυσης των προβλημάτων προτίθεται να λάβει»;

Pin It

eep logo