Επίσκεψη αιρετών του «Πειραιάς για όλους» σε σχολεία της Δ' Δημοτικής Κοινότητας

sxoleio taksh patoma

Δυσλειτουργίες και προβλήματα των σχολείων και του περιβάλλοντος χώρου

 

Στην κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία επικεντρώθηκε η συνάντηση που είχαν την Πέμπτη 01.10.2020 ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Γκερλές και ο εκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ και Σύμβουλος στην 4η Δημοτική Κοινότητα Γιώργος Αθανασιάδης, εκ μέρους της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για όλους», με τους διευθυντές και καθηγητές/τριες Γυμνασίων της Παλιάς Κοκκινιάς και των Καμινίων.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή τους οι δύο αιρετοί του «Πειραιάς για όλους» επισημαίνουν ότι: "Στο 14ο Γ.Σ Παλιάς Κοκκινιάς που τελεί υπό κατάληψη, μας μεταφέρθηκε ότι υπάρχουν ακόμη 6 κενά εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα να δυσλειτουργεί η εκπαιδευτική διαδικασία και να μην συμπληρώνονται οι ώρες του ημερήσιου προγράμματος των παιδιών.
Επίσης, λόγω του αυξημένου μέσου όρου ηλικίας των εκπαιδευτικών - ως αποτέλεσμα της αδιοριστίας- αλλά και λόγω προβλημάτων υγείας τους υπάρχει αίτημα για την τοποθέτηση ανελκυστήρα για την καλύτερη και απρόσκοπτη μετάβασή τους στους 2 ορόφους του σχολείου.

Στο Γ.Σ Καμινίων μας τέθηκαν τα παρακάτω 3 ζητήματα:

1. Μεταφορά του «Σπιτιού ανακύκλωσης» που βρίσκεται μπροστά από το σχολείο σε άλλο σημείο της Κοινότητας. Και αυτό γιατί το σημείο χρησιμοποιείται ως δημόσιο ουρητήριο, ακόμη και τις ώρες λειτουργίας του σχολείου, με αποτέλεσμα να έχει μεταβληθεί ο χώρος σε εστία μολύνσεων και έντονης δυσοσμίας.
2. Καλύτερος συντονισμός χρήσης του κλειστού γυμναστηρίου από ομάδες, προπονητές σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση του Γ.Σ
3. Κάλυψη των 6 κενών εκπαιδευτικών, που δημιουργούν προβλήματα στην εφαρμογή και εκτέλεση πλήρους προγράμματος διδασκαλίας.

Από πλευράς της δημοτικής μας παράταξης «Πειραιάς για όλους», δόθηκε η υπόσχεση ότι τα αιτήματα θα μεταφερθούν στους αρμοδίους (Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δήμος Πειραιά) και ότι θα ασκηθεί πίεση για να δοθούν λύσεις προς την κατεύθυνση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων".

eep logo