ΚΟ.Δ.Ε.Π.: Κοινωνικό Πρόγραμμα «Είμαστε οικογένεια – Covid19»

oikogeneia covid19

Σε συνεργασία με την μη κυβερνητική οργάνωση «Μπορούμε» και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.), σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Μπορούμε», υλοποιεί το κοινωνικό πρόγραμμα «Είμαστε Οικογένεια – Covid 19», το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τον Covid-19.

Συγκεκριμένα, προσφέρονται σε μηνιαία βάση 41 διατακτικές σε δημότες ή κατοίκους του Πειραιά για την αγορά τροφίμων πρώτης ανάγκης από καταστήματα Super Market.
Δικαιούχοι είναι πληγέντες από τις κοινωνικό-οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19.
Η διανομή τους γίνεται εφάπαξ κατά τους μήνες Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο 2020.

Οι αιτήσεις κατατίθενται στα γραφεία της ΚΟ.Δ.Ε.Π., Ζωσιμαδών 11 και Ελ. Βενιζέλου, Πειραιάς 185 35 (4ος όροφος).

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως το πρόγραμμα «Είμαστε Οικογένεια – Covid 19» στηρίζει ουσιαστικά συμπολίτες μας που διαβιούν υπό δύσκολες συνθήκες και έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση. Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης τόνισε: «Ως Δήμος Πειραιά καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας, υλοποιούμε μια σειρά κοινωνικών δράσεων, δίνοντας έμφαση στη στήριξη των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας, προκειμένου να κάνουμε την καθημερινότητά τους όσο το δυνατόν καλύτερη. Αξίζουν συγχαρητήρια στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Μπορούμε» και στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. γι αυτήν τη σημαντική δράση, καθώς κάθε μήνα συμπολίτες που στερούνται βασικών αγαθών έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται τρόφιμα. Τέτοιου είδους συνέργειες εκφράζουν με τον καλύτερο τρόπο την κοινωνική αλληλεγγύη που οφείλουμε να δείχνουμε όλοι, είναι εξαιρετικά σημαντικές και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση».

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, σε δήλωσή του, επεσήμανε:
«Η παγκόσμια υγειονομική κρίση, έχει οδηγήσει πολλούς συνδημότες μας να βρίσκονται αντιμέτωποι, ακόμα και με την επισιτιστική τους επάρκεια. Όσο τα εισοδήματα μειώνονται, τόσο οι ανάγκες γιγαντώνονται και το νόημα της αλληλεγγύης, ισχυροποιείται ακόμα περισσότερο. Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλουμε καθημερινά στη ΚΟ.Δ.Ε.Π. για τη δημιουργία μίας κοινωνικής ομπρέλας για κάθε Πειραιώτη και κάθε Πειραιώτισσα, συνεργαζόμαστε με τη ΜΚΟ «Μπορούμε», υλοποιώντας το κοινωνικό πρόγραμμα «Είμαστε Οικογένεια - Covid-19». Το πρόγραμμα αυτό, εντάσσεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για τον Covid–19. Είμαι χαρούμενος για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, καθώς μηνιαίως μπορούμε να βοηθούμε ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας, που λόγω της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, βρίσκονται σε οικονομική ανέχεια».

eep logo