Προσχέδιο Προϋπολογισμού 2021

korkidis live

Δήλωση του Προέδρου του Ε.Β.Ε.Π. και Π.Ε.Σ.Α. Βασίλη Κορκίδη

«Η αβεβαιότητα της πρόβλεψης, χαρακτηρίζει απόλυτα τον προϋπολογισμό της αβεβαιότητας του 2021. Η πανδημία αποτελεί μια ασύμμετρη απειλή για τη κοινωνία και την οικονομία και ως τέτοια την αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. Με οδηγό, την μόνη αισιόδοξη παραδοχή της ανάπτυξης, η διαμόρφωση του προϋπολογισμού δείχνει να διασφαλίζει μια έξοδο από τη κρίση, αλλά αυτή τη φορά, αντί για μέτρα λιτότητας, με συστάσεις δημοσιονομικής χαλάρωσης.

Η διατήρηση της αισιοδοξίας στις βασικές παραμέτρους που διαμορφώνουν το προσχέδιο, είναι ίσως ιστορικά, το δυσκολότερο εγχείρημα για το οικονομικό επιτελείο. Η επίτευξη των στόχων για την ανάπτυξη θα απαιτήσει ετοιμότητα, ικανότητα, ευελιξία, αλλά και καλή τύχη, ώστε η ελληνική οικονομία να καταφέρει να επανέλθει στα προ κορονοϊού επίπεδα το 2022.

Ο παράγοντας που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τις αρχικές εκτιμήσεις και τη τελική πορεία του προϋπολογισμού του 2021 είναι ο χρόνος που θα τελειώσει ο εφιάλτης της πανδημίας με την κυκλοφορία του εμβολίου. Οι προβλέψεις στο προσχέδιο του προϋπολογισμού 2021 είναι μια μακροοικονομική ευχή, που υιοθετούμε όλοι και μακάρι να βγει αληθινή.»

eep logo