Δ.Σ.Π.: Συνάντηση με τη νέα διοίκηση του Εφετείου Πειραιά

dikigorikos syllogos peiraia

Kοινή αγωνία και δράση σχετικά με το Δικαστικό Μέγαρο

Το Προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά αποτελούμενο από τους κ.κ. Γιώργο Σταματογιάννη, Πρόεδρο, Παναγιώτη Πετρόπουλο, Αντιπρόεδρο, Γιώργο Καραμιζάρη, Αντιπρόεδρο, Χρήστο Ηλιάδη, Γεν. Γραμματέα και Λάζαρο Γιατράκο, Ταμία καθώς και το μέλος ΔΣ και υπεύθυνο της επιτροπής λειτουργίας Δικαστηρίων κ. Νίκο Μπιλίρη συναντήθηκε χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά με την Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διευθύνσεως Εφετείου Πειραιά κ. Αγγελική Κόφφα και τα Μέλη κ.κ. Αναστάσιο Αναστασίου και Χαρίκλεια Σαραμαντή.

Κατά την συνάντηση αυτή ο Πρόεδρος του Συλλόγου, αφού εξέφρασε εκ μέρους όλων των δικηγόρων Πειραιά στα μέλη της νέας διοίκησης του Εφετείου τις ευχές του για μια γόνιμη και παραγωγική θητεία, έθεσε ζητήματα που αφορούν στην λειτουργία του Δικαστηρίου- Εφετείου Πειραιά καθώς και την από κοινού συνεργασία για την αντιμετώπιση πιθανών υγειονομικών προβλημάτων που προκαλεί ο κορονοϊός.

Εν συνεχεία και οι δυο πλευρές εξέφρασαν την κοινή αγωνία τους και την απόφαση για κοινή δράση σχετικά με το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, στο οποίο την τελευταία περίοδο παρατηρούνται φθορές, ζημιές τόσο στο εσωτερικό όσο και στην εξωτερική του πλευρά, τα οποία για την ασφάλεια δικαστών, δικηγόρων, γραμματέων και πολιτών πρέπει να αποκατασταθούν, επισκευαστούν και συντηρηθούν άμεσα με τη γενναία χορηγία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και ειδικότερα του ΤΑΧΔΙΚ ως καθ΄ύλην αρμόδιο όργανο.

Στο ζήτημα αυτό η Διευθύνουσα του Εφετείου ζήτησε την άμεση συμπαράσταση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά προκειμένου να αντιμετωπιστεί από κοινού μέσω ΤΑΧΔΙΚ η συντήρηση του Δικαστικού Μεγάρου, απαραίτητη για την σωστή και ασφαλή λειτουργία των υπηρεσιών του κτιρίου.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΔΣΠ και τα μέλη του Προεδρείου αφενός επεσήμαναν την μέχρι σήμερα εύρυθμη λειτουργία των Πολιτικών Εφετείων και των γραμματειών τους στις παρούσες συνθήκες, αφετέρου διατύπωσαν παρατηρήσεις στην λειτουργία των Ποινικών Εφετείων στα πλαίσια της δημοσιότητας των δικών, σύμφωνα με τον ΚΠΔ, και σε συνδυασμό με τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό.

 

eep logo