Ν. Μπελαβίλας: Ο νοτιάς διέλυσε τον προβλήματα της κρουαζιέρας

tafos themistoklh kymata

«Λάσπη καλύπτει τον τάφο του Θεμιστοκλή»

Ευθύνες στον ΟΛΠ για τεχνικές αβλεψίες που οδήγησαν στο να σκορπιστούν, λόγω του νοτιά, στην θάλασσα χιλιάδες τόνοι από μπάζα και χώματα που χρησιμοποιούνται για την προβλήτα της κρουαζιέρας, επιρρίπτει ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Πειραιάς για Όλους». Ο Νίκος Μπελαβίλας, ο οποίος σημειώνει στην ανακοίνωση του ότι το ταφικό μνημείο του Θεμιστοκλή καλύφθηκε από την λάσπη, προσθέτει ακόμη πως «η καταστροφή είναι απόδειξη της σημασίας που δίνει ο ΟΛΠ για το περιβάλλον του Πειραιά και του τι μέλλει γενέσθαι στη συνέχεια του άχρηστου αυτού έργου».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του «Πειραιάς για Όλους» έχει ως εξής:

«Ο διαβόητος μη αδειοδοτημένος Νότιος Προβλήτας του ΟΛΠ διαλύθηκε από τον νοτιά που χτυπάει την Πειραϊκή και θα τη χτυπάει τις επόμενες ώρες. Οι τεχνικοί της Cosco έκαναν το θαύμα τους. Χιλιάδες τόνοι χωμάτων αγνώστου προέλευσης και σκουριάς της Χαλυβουργικής, τα μπάζα που διέρχονταν παράνομα από την πόλη ένα μήνα τώρα, σκόρπισαν στην ευρύτερη περιοχή. Τα κύματα και οι δυνατοί άνεμοι διέλυσαν όλη την επιχωμάτωση και έσπασαν τσιμεντοκιβώτια χύνοντας το περιεχόμενο τους στη θάλασσα. Το ταφικό μνημείο Θεμιστοκλή και ο βυθός του καλύπτεται αυτή τη στιγμή
από λάσπη.
Ο ΟΛΠ αγνοώντας ακόμη και τους βασικούς κανόνες της τεχνικής των λιμενικών έργων, προκειμένου να προλάβει να περάσει τα φορτηγά πριν βγουν οι απαγορευτικοί όροι της ΜΠΕ, να τελειώσει το έργο φθηνά και γρήγορα, δεν κατασκεύασε περιμετρικά θώρακα εγκιβωτισμού για να προστατεύσει τα μπάζα από τη θάλασσα με αποτέλεσμα να πάρει το κύμα όλο το εργοτάξιο. Ακολούθησε ακριβώς την τεχνική του "να χτίζεις στην άμμο παλάτια" και όπως ήταν αναμενόμενο ο νοτιάς το έκανε χίλια κομμάτια.

Η σημερινή καταστροφή είναι απόδειξη της σημασίας που δίνει ο ΟΛΠ για το περιβάλλον του Πειραιά και του τι μέλλει γενέσθαι στη συνέχεια του άχρηστου αυτού έργου».

 

eep logo