Οργή Μώραλη για τους βανδαλισμούς!

plateia syntagmatos pezikou grafitti

Μπογιές μέσα σε λίγες ώρες σε μόλις αναβαθμισμένη πλατεία

Η χαρά από την αναβάθμιση και παράδοση της πλατείας και του μικρού αμφιθέατρου στην 34ου Πεζ. Συντάγματος (δίπλα στον Σκλαβενίτη), κράτησε λίγες ώρες. Συγκεκριμένα, ο ευρύτερος χώρος παραδόθηκε φρεσκοβαμμένος την Πέμπτη το μεσημέρι (φωτό 1) 

plateia syntagmatos pezikou proi

και μέχρι το βράδυ είχε την εικόνα που φαίνεται (φωτό 2)!
plateia syntagmatos pezikou grafitti

Ευλόγως ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης εξέδωσε οργίλη ανακοίνωση, καθώς εν τέλει η προστασία του δημόσιου χώρου της πόλης επαφίεται και στην ευθύνη που νοιώθουν ή δεν νοιώθουν ότι έχουν απέναντι τους οι πολίτες. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και για τον πιο καλά αστυνομοκρατούμενο δημόσιο χώρο, δεν μπορεί να διασφαλιστεί η απόλυτη προστασία του, εφ’ όσον οι χρήστες του – κυρίως οι πολίτες δηλαδή – δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη φύλαξης του. Πόσο μάλλον όταν «υπογράφουν» τον βανδαλισμό του.

Η ανακοίνωση του δημάρχου Πειραιά Γ. Μώραλη για τους νέους βανδαλισμούς λίγα μέτρα από το κέντρο του Πειραιά έχει ως εξής :

«Πριν από λίγο καιρό είχα τοποθετηθεί δημόσια, για τους συνεχόμενους βανδαλισμούς στην πόλη μας, με αφορμή την τοποθέτηση των νέων σύγχρονων στάσεων στο παραλιακό μέτωπο της Πειραϊκής.

Την προηγούμενη εβδομάδα προχωρήσαμε στον συνολικό εξωραϊσμό της πλατείας επί της 34ου Συντάγματος και Ευαγγελιστρίας. Αφαιρέθηκαν τα γκράφιτι, βάφτηκαν όλα τα τοιχία και όλες οι επιφάνειες, αποκαταστάθηκαν οι φορές, επισκευάστηκαν τα παγκάκια και έγινε ένας μεγάλος καθαρισμός στην πλατεία.

Η πρώτη φωτογραφία είναι από χθες το απόγευμα.

Στη δεύτερη φωτογραφία βλέπετε την εικόνα της πλατείας χθες το βράδυ. Δυστυχώς κάποιοι λίγοι αμετανόητοι ασυνείδητοι εξακολουθούν να μην σέβονται την προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους, ώστε η πόλη μας να διατηρείται καθαρή και όμορφη. Δεν κατανοώ γιατί πρέπει να διαθέτουμε πόρους και να ασχολούμαστε ως Δήμος με αυτούς που καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία και δεν σέβονται τα χρήματα των Πειραιωτών.

Πρόκειται για επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές, τις οποίες δεν πρόκειται πλέον να ανεχθούμε. Θα απευθυνθούμε στην Ελληνική Αστυνομία και με τη συνδρομή και της δημοτικής αστυνομίας θα μπει ένα τέλος σε αυτές τις παραβατικές συμπεριφορές. Πρέπει να γίνει σαφές ότι για να είναι και να παραμείνει καθαρός ο Πειραιάς θα πρέπει να συμβάλλουν και να συνεργαστούν όλοι.

Η δημοτική αρχή, οι δημοτικοί συνδυασμοί, τα κόμματα, οι αθλητικοί σύλλογοι και οι δημότες. Μόνο τότε θα έχουμε πιθανότητα να εκλείψουν αυτά τα θλιβερά φαινόμενα που μας προσβάλλουν όλους και σαμποτάρουν την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στον πόλη μας για έναν καλύτερο Πειραιά!».

Οι δύο τελευταίες φωτογραφίες τραβήχτηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής 22/1/2021.
Η πλατεία έχει καθαριστεί και πάλι.

plateia syntagmatos pezikou epomeno proi

plateia syntagmatos pezikou epomeno 2