Διενέργεια δωρεάν Rapid Tests στον Δήμο Περάματος

perama rapid tests

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

Ο Δήμος Περάματος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών προχώρησε στη διενέργεια δωρεάν δειγματοληπτικών τεστ ταχείας ανίχνευσης για τους κατοίκους του Περάματος, στο Β’ ΚΑΠΗ της πόλης.

Παρόντες κατά τη διαδικασία αυτή ήταν ο Δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννης Λαγουδάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Γενικός Γραμματέας, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Περάματος.

Ο Δήμαρχος Περάματος Γ. Λαγουδάκης δήλωσε:
«Χαιρετίζουμε την εξαιρετική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς κα Αντωνάκου οι οποίοι σε κάθε δύσκολη στιγμή βρίσκονται κοντά στην πόλη του Περάματος. Είναι τιμή για την πόλη μου, μία πόλη που έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθώς είναι μία περιοχή ευάλωτη απέναντι στην πανδημία λόγω του λιμανιού και του πορθμείου αλλά και επειδή αποτελεί πέρασμα για πάρα πολλούς διερχόμενους πολίτες. Θεωρούμε λοιπόν ότι στα πλαίσια της συγκεκριμένης ενέργειας και της εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας, είναι πραγματικά ιδιαίτερη στιγμή για το Πέραμα που αυτή η προσπάθειά της Περιφέρειας ξεκινάει από το δικό μας Δήμο. Πέρα από το συμβολισμό που είναι σημαντικός πιστεύω και στην ουσία αυτής της προσπάθειας, η οποία θεωρώ ότι θα αποφέρει πολύ θετικά αποτελέσματα».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Βρισκόμαστε στον Πειραιά και συγκεκριμένα στο Δήμο Περάματος σε μία επιβαρυμένη επιδημιολογικά περιοχή προκειμένου να ξεκινήσουμε τη Δράση μας ως Περιφέρεια Αττικής και ΙΣΑ για τη διενέργεια Rapid test σε μεγάλο εύρος πληθυσμού στην Αττική. Με τη σχετική πρωτοβουλία μας συνδράμουμε την εθνική προσπάθεια για την καταπολέμηση της πανδημίας. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που συντονίσαμε από κοινού με το Δήμαρχο Περάματος Γ. Λαγουδάκη, τον οποίο ευχαριστώ για τη συνεργασία, την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς Σ. Αντωνάκου και τον υπεύθυνο του Προγράμματος κ. Πάνο Ευσταθίου. Προτεραιότητά μας είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας».

Σύσκεψη Δημάρχου Περάματος-Περιφερειάρχη Αττικής για κρίσιμα ζητήματα της πόλης
Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Αττικής μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Πειραιά, επισκέφτηκαν το Δημαρχείο Περάματος, ώστε να συζητήσουν με τον Δήμαρχο Περάματος επιπλέον ζητήματα που απασχολούν την πόλη και άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας.

Ο κ. Λαγουδάκης έθεσε στον κ. Πατούλη και την κα Αντωνάκου ζητήματα που σχετίζονται με:
• Περιβαλλοντικά θέματα
• Την συντήρηση των ζωνών προστασίας σε περίπτωση πυρκαγιάς ή ατυχήματος
• Την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας και υποστελέχωση των υπηρεσιών
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαιτέρως θετικό κλίμα και έδειξε για άλλη μία φορά την άριστη σχέση και συνεργασία των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης.

eep logo